Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PC anunta ca il va da in judecata pe Laszlo Borbely

PC il va da in judecata pe ministrul Laszlo Borbely, pe care il acuza ca a neglijat respectarea si aplicarea Legii 10/2001 care prevede alocarea a 2% din fondurile realizate din privatizari catre constructia de locuinte pentru chiriasii evacuati din imobilele retrocedate.
"Presedintele Partidului Conservator Dan Voiculescu l-a informat azi (vineri - n.r.) pe premierul Tariceanu, prin intermediul unei scrisori deschise, asupra deciziei formatiunii pe care o conduce de a-l actiona in judecata pe ministrul Laszlo Borbely. Conservatorii il acuza pe Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor ca a neglijat respectarea si aplicarea Legii 10/2001 care, la art. 49, prevede alocarea a 2% din fondurile realizate din privatizari catre constructia de locuinte pentru chiriasii evacuati din imobilele retrocedate", se arata intr-un comunicat al PC remis agentiei MEDIAFAX.
Dan Voiculescu ii mai solicita primului-ministru ca, in prima sedinta de Guvern, sa reglementeze printr-o ordonanta de urgenta prevederile sustinute de Partidul Conservator prin proiectul de lege 353/2007 pentru completarea OUG 40/199 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru locuinte. Initiativa PC sustine prelungirea cu trei ani a contractelor de inchiriere pentru persoanele ce urmeaza a fi evacuate din casele ce vor fi retrocedate proprietarilor de drept.
PC mentioneaza ca, marti, 9 octombrie, Camera Deputatilor a respins proiectul de lege al PC, lasind astfel pe drumuri mii de persoane virstnice care nu au posibilitatea de a-si cumpara o locuinta si carora statul nu le ofera nici un sprijin in acest sens.
Categorie articol: 

Comentarii