Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paul Podgoreanu si Alin Rusen au obtinut medalia de argint la Kaiac 2 - 1000 m

Saptamina trecuta cei mai valorosi reprezentanti ai sectiei de kaiac-canoe ai Clubului Sportiv Municipal din Braila au participat la Campionatele nationale rezervate seniorilor, dar si la trialuri in vederea formarii loturilor nationale. Intr-o companie selecta, avind ca adversari medaliati olimpici, mondiali si europeni, tinerii sportivi braileni au demonstrat inca o data ca sint pregatiti pentru marile confruntari. Desi este doar la tineret, Paul Podgoreanu si juniorul II Alin Rusen au cucerit medalia de argint in proba de Kaiac 2 pe distanta de 1000 de metri. Alti patru kaiacisti, elevi ai antrenorului emerit Ionel Baciu, au facut o figura frumoasa si asteapta acum verdictul oficialilor federatiei, cei in masura sa decida daca brailenii vor fi sau nu cooptati la loturi.
"Ne-am prezentat foarte bine atit la competitia seniorilor, cit si la concursul de selectie. Cred ca cei patru sportivi braileni vor fi selectionati la loturi, iar ca argument aduc propunerea pe care ne-a facut-o federatia de specialitate, aceea de a crea un Centru Olimpic la Braila. Este o recompensa pe care o primim pentru rezultate foarte bune obtinute de noi de-a lungul timpului si ma voi zbate sa o pun in aplicare. Dorim sa le demonstram in continuare multora ca desi ne pregatim in conditii vitrege, pe Dunare sintem in stare sa ne luptam de la egal la egal cu gruparile puternice din Romania" a declarat directoarea CSM-ului, Tinca Amza.

Paul Podgoreanu si-a depus candidatura pentru cel mai bun sportiv brailean in 2005

Va reamintim ca in cariera sa pe linga numeroasele titluri nationale cucrite la categoria lui de virsta, dar si a numeroase medalii in competitiile seniorilor, Paul Podgoreanu a mai adus anul acesta CSM-ului brailean si un titlu continental dar si o medalie de bronz la tineret.
La Campionatele Europene de kaiac - canoe pentru juniori si
tineret, desfasurate in aceasta vara la Plovdiv in Bulgaria, Romania a a obtinut 11 medalii si a ocupat locul al saselea in clasamentul final al competitiei. Din loturile nationale ale Romaniei, care in mod substantial si-au adus contributia la aceasta clasare au facut parte si trei sportivi braileni, unul dintre ei fiind chiar reprezentantul CSM-ului, Paul Podgoreanu. Ceilalti doi, formati la gruparea braileana sint in prezent componenti ai cluburilor bucurestene.
Astfel, echipajul de kaiac 4 format din Paul Podgoreanu, elevul
antrenoarei brailene Florentina Ion de la CSM, impreuna cu Vasile
Stefan de la Steaua dar care in marea performanta s-a lansat in
orasul nostru sub indrumarea antrenorului emerit Ionel Baciu, Florin
Mada si Alin Anton ambii de la Dinamo a trecut primul linia de sosire la capatul cursei de 500 de metri. Aceeasi sportivi au
participat si la cursa de 1000 m insa aici au obtinut doar medalia de bronz, ei fiind devansati de echipajele Ucrainei si Poloniei. Un alt fost sportiv brailean care a fost depistat si format de antrenorul emerit brailean Marin Blindu dar care acum reprezinta culorile clubului bucurestean Dinamo, Aurelian Ionescu a obtinut medalia de argint in proba de canoe pe distanta de 1000 de metri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii