Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patrule de frontiera pentru stoparea imigratiei ilegale in UE

Uniunea Europeana a lansat primele patrule comune ale politiei de frontiera menite sa impiedice imigrantii ilegali din Africa sa ajunga pe Insulele Canare, negind insa ca aceasta masura vizeaza instituirea unei "Europe fortificate", relateaza publicatia electronica EUObserver.
Comisarul pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini, sustine ca operatiunea va avea "un caracter umanitar", deoarece vizeaza atit "salvarea vietilor celor de pe mare, cit si reducerea imigratiei ilegale si combaterea traficului de fiinte umane".
Misiunea din Insulele Canare, cu numele de cod Hera II, va dura noua luni de zile si beneficiaza de un buget de 3,2 milioane de euro, cofinantat de Spania.
Operatiunile de patrulare vor fi desfasurate de doua nave din Italia si Portugalia si vor fi sprijinite de avioane de recunoastere italiene si finlandeze, asistate de nave militare si de elicoptere spaniole, potrivit publicatiei Times of Malta.
Operatiunile de patrulare urmeaza unei prime faze a acestei misiuni, Hera I, in care experti din diferite state comunitare s-au deplasat in arhipelagul Canare pentru a asista autoritatile spaniole sa identifice imigrantii.
Astfel de operatiuni comune vor asigura supraveghea si pe coastele Maltei, in colaborare cu autoritatile italiene si grecesti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii