Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru şahişti de la Orizont 64, printre protagoniştii turneului de la Tulcea

• Cosmin Nedelcu, Grigore Matei şi Mihai Radu au câştigat turneul la categoriile lor de vârstă • Alexandru Furfurică s-a clasat pe locul al treilea

 

La ediţia a doua a turneului de şah rapid “Cupa Primăverii”, de la Tulcea, clubul “Orizont 64 Brăila” a participat cu şapte jucători, trei dintre ei, Cosmin Nedelcu, Grigore Matei şi Mihai Radu, au câştigat concursul la categoriile lor de vârstă, iar Alexandru Furfurică s-a clasat pe locul al treilea.

Cum era de aşteptat, la categoria de vârstă 10-12 ani, Cosmin Nedelcu, şahist pregătit de vicepreşedintele clubului, Ionel Balcan, a acumulat 6 puncte şi jumătate din 7 posibile şi a terminat neînvins turneul de la Tulcea. Tot pe primul loc s-au situat Grigore Matei şi Mihai Radu la U10 şi respectiv U8, primul realizând 5 puncte din 7 posibile, iar cel de-al doilea, 6 puncte şi jumătate din 7 posibile.Tot la U 8 Alexandru Furfurică a ocupat poziţia a treia în clasament, el reuşind să acumuleze 5 puncte.

Ceilalţi trei sportivi de la Orizont 64 s-au clasat între primii zece la categoriile lor de vârstă, aceştia fiind Andreas Alexandrou la U 12, Eduard Terzea şi Iannis Roşioru la U 8.

Câştigătorii au primit diplome, cupe, medalii dar şi premii speciale.

În altă ordine de idei, un alt şahist de la Orizont 64, Andrei Chiriac a participat la turneul de şah clasic omologat FIDE, “Oraşul cu salcâmi”, organizat de clubul Micul Prinţ la Brăila, unde a avut o prestaţie foarte bună reuşind să câştige detaşat turneul rezervat categoriei de vârstă U 13. Sportivul pregătit de Ionel Balcan a acumulat 5 puncte din 6 posibile, performanţă care i-a adus şi un câştig de 35 de puncte Elo.

Rezultatele obţinut de şahiştii noştri au foarte bune la ambele turnee şi este rezultatul muncii pe care aceşti copii o depun la antrenamente. În afară de sportivii care deja au confirmat, mai avem destui care bat la porţile performanţei”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.
Categorie articol: 

Comentarii