Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Partidul Fomiştilor vs. Partidul Forumiştilor

Adică trebuie să atace, uneori chiar la baionetă, tot ce înseamnă administraţie publică locală în Brăila, să fie tot timpul nemulţumit, să vină cu critici din toate poziţiile, adică să fie în ton cu cetăţeanul nemulţumit, să rezoneze cu frustrările acestuia în discursul public. Este o tactică bună, pe care însă trebuie să ai mare grijă cum o gestionezi. Ideea este că Gheorghe Chiru nu are încotro, nu are altă metodă la îndemână pentru a se poziţiona cât mai bine pe eşichierul politic. Dacă nu atacă pe toată lumea, şansele lui şi ale Partidului Poporului (deocamdată scos în afara legii) de a face măcar o mică brânză în alegerile din vara viitoare tind către zero.

Din punctul meu de vedere, Partidul Poporului ar trebui să se numească Partidul Fomiştilor. Dar nu este cazul să intrăm acum în discuţii doctrinare, să facem dezbateri pornind de la gămălia chibritului. Întâmplător sau nu, Chiru de la Partidul Fomiştilor a deschis un nou front, atacând Partidul Forumiştilor, pe motiv că membrii acestei formaţiuni virtual de partid şi de stat nu fac altceva decât să călărească internetul toată ziulica, aruncând cu noroi în oricine critică puterea, adică pe şmecherii zilei din Brăila şi aiurea. În principiu, Chiru are dreptate, pentru că, poftim, şi eu, care sunt doar un biet pseudonim, dau cu barda în stânga şi-n dreapta, precum un forumist înverşunat. Ceea ce mă deosebeşte însă pe mine de forumiştii plătiţi de partide este că eu nu sunt plătit din bani publici. A, şi există posibilitatea să fiu tras la răspundere pentru ceea ce scriu, deşi trebuie să fii cel puţin idiot să acţionezi în judecată pe cineva pentru un articol din Scormonitoru.
Aşa, deci ziceam că Chiru are dreptate în principiu. Da, dar prin atacarea celor care comentează pe forumuri (la articolele apărute în ediţiile online ale ziarelor şi revistelor), Chiru a comis, din punctul meu de vedere, o eroare impardonabilă de tactică. Şi asta pentru că nu forumiştii sunt cei care îl vor împiedica, la o adică, pe Chiru să intre cu partidul lui cu tot în CLM ori în CJ Brăila. Ce, a terminat cumva Chiru lupta de clasă cu alde Stancu, Simionescu, Balcan, Dumitriu, Varga şi Boboc, şi a ajuns să se ia de cetăţenii (buni, răi) care îşi dau cu părerea (plătită sau nu) pe forumuri? A fost o greşeală majoră din partea lui Chiru, pentru că până acum el ar fi trebuit să ştie că Partidul Forumiştilor este destul de numeros, extrem de legat şi aproape imposibil de eradicat. El nu trebuie ignorat, dar nici băgat prea mult în seamă sau, mai nasol, atacat la scenă deschisă, pentru că e ca şi cum ţi-ai pune mintea cu nebunul satului şi l-ai provoca la luptă dreaptă, bătându-ţi, practic, singur cuie în talpă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii