Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Partida de infarct in Sala Polivalenta

Asa cum era si de asteptat, meciul cu HCM Roman a fost unul extrem de dificil.
Fara Ramona Ruscior, apararea echipei brailene s-a dovedit a fi vulnerabila inca de la inceputul partidei, astfel ca oaspetele au reusit sa deschida scorul prin Moldovan.
Egalitatea s-a restabilit relativ repede si totul parea ca va reintra in normal numai ca a inceput sa se repete istoria din partida cu Tomisul. Patru a avut posibilitatea de a restabili pentru a doua oara egalitatea insa ea nu a fructificat aruncarea de la 7 metri acordata gazdelor. Romanul s-a distantat la 4-1 si a reusit sa domine si sa conduca pe tabela de marcaj pina la finalul primei parti, la diferente de 2-3 goluri.
Pe undeva echipa vizitatoare a avut si noroc de portari in forma, dar si de faptul ca jucatoarele brailene ajunse la finalizare nu au respectat indicatiile profesoarei Alexandrina Soare de a arunca in partea de sus a portii si nu pe jos.
Un moment care a ridicat sala in picioare a fost cel din minutul 25, cind Tomuleanu i-a incercat vigilenta Liviei Buzila, portarul formatiei vizitatoare a deviat mingea cu piciorul, Radovici a recuperat, dar a aruncat pe linga poarta.
La capatul primei reprize una derulata in spiritul fair-play-ului, dovada fiind faptul ca doar cite o jucatoare de fiecare parte a fost eliminata, HCM Roman a plecat la cabine cu un avantaj de doua goluri.

O egalare obtinuta cu greu, dar la momentul oportun

Repriza a doua a fost una de infarct pentru publicul spectator din sala Polivalenta. HC Dunarea a reusit sa revina in joc si sa tina "trena" pina in minutul 35, moment in care formatia vizitatoare s-a distantat din nou la trei goluri. Si cum un ghinion nu vine niciodata singur, Marinela Patru mai rateaza doua aruncari de la 7 metri. Mai mult, HC Dunarea nu a reusit sa egaleze desi in minutul 36 HCM Roman evolua in doar patru jucatoare de cimp.
Craciun si Tomuleanu au continuat seria ratarilor, iar pe aceasta lista si-a mai trecut inca o data numele Patru, dar si Ramona Ruscior, aceasta din urma fiind trimisa special in teren de antrenoarea braileana pentru faza respectiva. Pina la urma Alexandrina Soare a reusit sa gaseasca solutii salvatoare pentru a scoate in extremis un egal. In primul rind i-a trasat Asandei sarcina expresa de a marca pe principala aruncatoare de la 9 metri a oaspetelor, Corina Demeterca, si a desemnat-o pe Alina Moroianu sa execute aruncarile de la 7 metri. Prin anihilarea principalei marcatoare, brailencele au reusit sa stavileasca apetitul ofensiv al oaspetelor, dar si sa fructifice actiunile lor de atac.
La scorul de 21-22, Goldic a reusit sa pareze o aruncare de la 7 metri, dar in faza imediat urmatoare coordonatoarea de joc a moldovencelor, Paula Paval, si-a adus din nou echipa in avantaj de doua goluri. Solutia aleasa de antrenoarea braileana ca Alina Moroianu sa execute ultimele doua aruncari de la 7 metri acordate gazdelor a dat roade si HC Dunarea a reusit sa obtina, in extremis, un pretios punct.
"Este un punct mare cistigat deoarece formatia pe care am intilnit-o are rezultate foarte bune in acest sezon si un exemplu il reprezinta victoria de la Rm. Vilcea.
Se putea si mai bine, dar am ratat foarte mult in situatii de unu la unu cu portarul advers. Tin sa o felicit pe Alina Moroianu pentru ca a avut taria sa execute aruncarile de 7 metri dupa ce Patru si Ruscior ratasera. Ea a fost singura care a respectat intocmai indicatiile mele.
Asa cum am mai spus, pentru noi este foarte important faptul ca am cistigat partidele cu echipele aflate in lupta directa pentru evitarea retrogradarii. Cu exceptia Rapidului, la Braila au venit numai echipe din partea superioara a clasamentului. Urmeaza ca de aici incolo sa avem si noi meciuri pe teren propriu, teoretic mai usoare si sint convinsa ca le vom cistiga" declara, la finalul partidei, Alexandrina Soare.
Pentru HC Dunarea au marcat Marinela Patru 10, Irina Tomuleanu 4, Alina Moroianu 3, Sanda Asandei 2, Adriana Leordean 2, Irina Radovici, Liliana Craciun, iar pentru HCM Roman Corina Demeterca 8, Paula Paval 5, Emilia Moldovan 4, Nicoleta Tita 3, Cristina Ciobanu 2, Iulia Geana.

"Apararea si poarta au fost punctele nevralgice" aprecia capitanul echipei, Dana Goldic

La conferinta de presa portarul titular al echipei gazda a considerat ca punctul nevralgic a fost apararea. Dana Goldic nu s-a menajat nici pe sine, afirmind ca nici ea nu a prins o zi prea buna si acest lucru s-a reflectat si el in economia jocului: "Nu putem sa ducem perfect pina la capat toate meciurile, mai sint si unele mai slabe. Si o masina se mai strica citeodata. Am avut un meci foarte greu la Rapid si eu pun aceasta evolutie mai putin convingatoare a echipei noastre pe seama oboselii. A contat bineinteles si absenta Ramonei Ruscior, o jucatoare care face foarte bine ambele faze ale meciului, dar in special pe cea de aparare. Concluzia este una singura si s-a vazut, apararea si poarta au fost punctele nevralgice pentru ca trebuie sa recunosc ca nici eu nu am prins o zi prea buna".

"Sint multumit de felul in care au evoluat fetele, cu toate ratarile acelea exasperante", a declarat Teodor Ciochia

Directorul sportiv al gruparii brailene era multumit de rezultat cu toate ca la fel ca si spectatorii a trecut prin multe momente de dezamagire cauzate de incredibilele ratari ale unor jucatoare cu experienta. Teodor Ciochia nu a omis insa sa precizeze faptul ca HCM Roman a evoluat la nivelul a ceea ce este, o echipa de top: "Am intilnit astazi o echipa de top, bine organizata din toate punctele de vedere, cu jucatoare foarte bune si tehnice si cu o buna stiinta a jocului. Pe de alta parte nemumaratele noastre ratari si lipsa de concentrare in aparare, coroborata cu absenta Ramonei Ruscior au facut sa tremuram pina in finalul partidei. Ma bucur ca am reusit ca la sfirsitul partidei sa egalam si sa obtinem un rezultat pe care il meritam dealtfel pentru ca eu personal sint multumit de felul in care au evoluat fetele, cu toate ratarile acelea exasperante".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii