Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"In partea defensiva mai avem de tras"

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lacatus, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca a fost multumit, dupa stagiul din Spania, de evolutia jucatorilor in sistemul 1-4-1-4-1, dar isi doreste sa intareasca mai mult compartimentul defensiv.
"Din ce am discutat cu jucatorii nu sunt probleme de adaptare la acest sistem. Sigur, poate e ceva mai nou pentru unii, altii au mai incercat sa joace in acest sistem. Am vazut ca jucatorii isi doresc sa joace in acest sistem de joc. Ma bucur. Este un lucru bun si poate si pentru ei va fi mult mai util acest sistem. Partea defensiva este mai interesanta, pentru ca atunci cand esti in atac trebuie sa ajungi cu cat mai multi jucatori la finalizare. Trebuie sa acoperim foarte bine fiecare zona de teren si cred ca acest sistem le ofera mai multa libertate, mai multa mobilitate in joc. Mai avem insa de pus la punct lucruri. Chiar daca nu am pus mare pret pe aceste jocuri de pregatire, in partea defensiva mai avem de tras", a spus Marius Lacatus.
Lacatus este multumit ca a realizat cele doua obiective propuse pentru stagiul din Spania, imbunatatirea pregatirii fizice si implementarea noului sistem de joc.
Marius Lacatus a precizat ca in cazul in care finantatorul Gigi Becali il va numi pe fundasul Dorin Goian capitan, jucatorii se vor conforma insa considera ca nu se va intampla asa. "Eu nu voi numi capitanul. Cat am jucat si cat am antrenat, jucatorii si-au ales capitanii de echipa. Trebuie sa fie jucatori reprezentativi nu numai in teren ci si in afara lui. Cred ca jucatorii vor gandi foarte bine in momentul cand se vor alege capitanii la Steaua, pentru ca practic nu va fi un singur capitan, vor fi cel putin trei. Daca spune patronul “Goian e capitan” dar nu cred ca o va spune, Goian va fi capitan. Daca jucatorii spun ca este mai corect sa se voteze si sa aleaga capitanul ei, se va vota si se va alege capitanul", a explicat Lacatus.
Tehnicianul considera ca Steaua trebuie sa castige cel putin 14 meciuri in retur pentru a spera la castigarea campionatului. "De ce n-am putea obtine 14 sau 15 victorii din 17? Nu este usor. Asta nu inseamna ca noi suntem zmeii zmeilor. Mi-as dori sa batem pe toata lumea etapa de etapa, sa ne distram. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Intalnim adversari care joaca foarte bine, puternici, si nu ne va fi usor. Ne trebuie 14 victorii tinand cont de diferenta dintre noi si prima clasata si sigur, asta nu inseamna ca celelalte trei jocuri sa le pierdem. Minimum sunt 14 jocuri de castigat pentru a putea macar spera la castigarea titlului sau la locul al doilea", a precizat el.
Antrenorul stelist asteapta evolutii mai bune din partea jucatorilor Toja, Semedo si Janos Szekely.
Marius Lacatus are incredere ca echipele CFR Cluj, Dinamo si Rapid nu vor scoate rezultate bune in compania Stelei pentru ca meciurile se disputa pe stadionul din Bulevardul Ghencea.
Antrenorul a explicat ca va convoca pentru stagiul din Turcia si cativa jucatori de la echipa a doua pentru ca la sfarsitul perioadei de pregatire nu va mai beneficia de aportul jucatorilor convocati la echipele nationale.
Lacatus a anuntat ca fundasul stanga stelist Ifeanyi Emeghara va reveni la antrenamentele echipei la sfarsitul lunii martie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii