Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii de Brăila nu agreează legalizarea prostituţiei

Iniţiativa comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice care vizează legalizarea consumului
de droguri şi a sexului comercial, ca soluţii pentru limitarea consumului de droguri ilegale şi a prostituţiei, este criticată de majoritatea parlamentarilor brăileni. Cu excepţia deputatului PSD Viorel Balcan, toţi ceilalţi parlamentari de Brăila sunt împotriva legalizării prostituţiei.

Astfel, deputatul PSD Mihai Tudose este de părere că problema legalizării prostituţiei este ultima care ar trebui să preocupe guvernanţii şi preşedinţia, într-o perioadă în care criza dă dureri de cap românilor: "Asta cu legalizarea prostituţiei este într-adevăr un subiect asupra căruia merită să te apleci, mai ales la acel nivel. Înţeleg că s-au terminat toate problemele din ţară şi au mai rămas doar astea de rezolvat. În condiţiile în care în toată lumea se încearcă să se limiteze acest fenomen, noi vrem să îl legalizăm. Şi dacă luăm în calcul şi propunerea de legalizare a consumului de droguri, chiar ajungem la o combinaţie explozivă. E o porcărie. Este o încercare politică de a ieşi dintr-o anumită zonă şi a atrage voturi, în manieră specifică preşedintelui Traian Băsescu, dar sincer, speram la mai multă ingeniozitate din partea lui. Este imposibil ca cei care au făcut această propunere să nu fi intuit ce valuri va face, odată lansată public. Ba mai mult, chiar preşedintele însuşi a declarat, în trecut, că niciun raport adresat lui nu este făcut public fără acordul său. Mi se pare o idee hilară şi penibilă".

Deputatul PSD Cristian Rizea este total împotriva legalizării prostituţiei şi crede că, de fapt, propunerea comisiei prezidenţiale pe această temă are la bază interesele electorale ale preşedintelui Traian Băsescu. Rizea este indignat şi de ideea legalizării drogurilor uşoare şi apreciază că, mai nou, în disperare de cauză, Băsescu începe să vâneze voturile narcomanilor şi ale femeilor uşoare: "Mi se pare că ceea ce spune domnul Băsescu este o chestie stupidă. Cred că ţara nu are nevoie de legalizarea prostituţiei. Nu asta este soluţia la criza în care se află acum România. Este probabil modalitatea în care domnul Băsescu înţelege să mai atragă nişte voturi. Aţi văzut reacţia Bisericii Ortodoxe Române în această privinţă. Nu mi se pare o iniţiativă demnă de un preşedinte al României, mai ales că şi domnul prim-ministru Boc declara în urmă cu câteva luni, că nu este de acord cu o astfel de idee şi că, în opinia sa, «scopul nu scuză mijloacele». Sunt curios ce părere are acum domnul Boc despre propunerea de legalizare a prostituţiei... Oricum, din partea domnului Traian Băsescu ne-am obişnuit cu asemenea lucruri".

"Dacă în ţările dezvoltate acest lucru a fost permis, trebuie să ne aliniem la legislaţia şi la apucăturile lor"

Deşi deputat PDL, Eugen Bădălan susţine că are o părere mai "conservatoare" pe acest subiect: "Din nefericire, din acest punct de vedere, eu nu sunt de acord cu comisia respectivă. În general, eu nu sunt de acord cu prostituţia, în orice formă ar fi ea, legală sau nelegală. Asta nu înseamnă că dacă eu nu sunt de acord, fenomenul nu există. Nefiind însă de acord, ca principiu, cu prostituţia, nu sunt de acord nici cu legalizarea ei".

Senatorul PSD Ion Rotaru este şi el împotriva legalizării prostituţiei şi crede că, dincolo de faptul că ideea este proastă, până şi momentul este prost ales: "Mi se pare că ţara arde şi baba se piaptănă. Nu este o prioritate a ţării prostituţia, mai ales acum, la vreme de criză, când guvernul are atâtea alte probleme de rezolvat. Nu agreez o asemenea idee, nu cred că legalizarea prostituţiei şi mai ales legalizarea consumului de droguri sunt soluţii, ba dimpotrivă, a încuraja un asemenea comportament mi se pare că dăunează tineretului. Nu cred că generaţia tânără are un viitor, dacă se merge pe principiul «lasă, că vă dă domnul preşedinte tot ce doriţi!»".

Senatorul PNL Constantin Cibu este de părere că propunerea comisiei prezidenţiale nu va ajunge în dezbaterea Parlamentului, ci va fi retrasă. "Vin cu fel de fel de idei, care mai de care mai năstruşnice, pentru a abate atenţia de la adevăratele probleme ale românilor", a punctat, scurt, acesta.

Doar deputatul PSD Viorel Balcan este de părere că, dincolo de declaraţiile publice "oripilate" ale unora dintre politiceni, prostituţia este o meserie care s-a practicat, se practică şi se va practica şi de acum înainte, fie că este legalizată, fie că nu. De aceea, el este în favoarea legalizării acesteia: "Dacă în ţările dezvoltate, cu o democraţie avansată, acest lucru a fost permis, sigur că şi noi, ca ţară membră a Uniunii Europene, trebuie să ne aliniem la legislaţia şi la apucăturile lor, ca să spun aşa. Cred că această comisie ar fi trebuit să ia în considerare şi un punct de vedere al Bisericii Ortodoxe, dar şi al celorlalte biserici din ţară. Din câte ştiu eu, acest punct de vedere este unul negativ, însă trebuia consultate. Ideea este însă că mai devreme sau mai târziu, se va ajunge la legalizarea prostituţiei, evident, cu comentariile şi discuţiile de rigoare. Eu, personal, sunt de acord cu această iniţiativă".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii