Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pariuri pe cai slabi

Primaria Braila garanteaza cu 4,2 milioane de euro pentru finalizarea si chiar extinderea lucrarilor de canalizare din Chercea, Radu Negru si Brailita, lucrari care ar trebui sa se finalizeze in primavara lui 2008. Mai exact, municipalitatea pariaza pe firma "Athena", acordindu-i o doza extrem de mare de incredere pentru a face in citeva luni ceea ce n-a reusit in citiva ani: sa termine de canalizat si asfaltat, in total, vreo 37 de kilometri de strazi. Daca firma greceasca nu va termina la timp, Primaria va plati cele peste 4 milioane de euro de la bugetul local. Clar, primarul Cibu a pariat pe un cal cam slab, dar nici nu poate fi condamnat pentru asta, din moment ce, daca n-ar fi facut-o, "calul" n-ar mai fi alergat deloc, iar "cursa" deja inceputa ar fi fost abandonata. E un pariu riscant, dar, ca sa fim sinceri, necesar.
Pe de alta parte, Consiliul Judetean pariaza si el pe un "cal" si mai slab: podul peste Dunare. CJ se zbate deja sa cumpere de la proprietarii din zona Vadeni citeva hectare de teren, pe care ar urma sa se construiasca capatul brailean al podului. Suma pariata: 1,5 milioane de euro. Mai mica, dar cu un grad mult mai redus de cistig, pentru ca podul e inca la stadiul de vorbe. Nu s-a inceput nimic, nu s-a estimat nimic si nici vorba ca se va intimpla ceva concret in acest sens. CJ pariaza inca inainte de a se decide chiar organizarea unei curse: nimeni nu stie clar daca podul macar se va face. Ba chiar, e foarte posibil ca alta sa fie locatia pe care o poate decide Guvernul - asta daca nu cumva CJ Braila si CJ Tulcea, care a intrat in acelasi pariu, sint decise sa faca singure podul peste Dunare. Poate ca, in final, CJ Braila va cistiga pariul, iar ideea de a cumpara deja terenul aferent construirii podului sa fie una buna, in contextul in care acest lucru il putea face un speculant imobiliar, care sa-l revinda mai tirziu autoritatilor locale la un pret mult mai mare.
Singura problema ar putea-o constitui, in cele doua cazuri, faptul ca banii de pariuri nu sint nici ai primarului, nici ai sefului Consiliului Judetean, ci ai statului. Cind pariezi cu banii altuia, nu risti mare lucru, iar singurii cu adevarat ingrijorati sint cei care pun, in realitate, banii - noi, contribuabilii, carora nu ne ramine altceva de facut decit sa speram ca vom cistiga pe mina primarului Cibu si a presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Dar macar un singur lucru am vrea sa stim de la cei doi: or fi cistigat vreodata la Pariloto?
Categorie articol: 

Comentarii