Mergi la conţinutul principal

Pariu cu Braila

Rapiditatea cu care social-democratii si democrat-liberalii au pus stapinire pe Consiliul Local a reusit sa uimeasca tot orasul, in contradictie cu dispretul aratat de brailenii care s-au codit sa mearga la vot in ambele tururi de scrutin. Doua partide, care la centru se au la cutite, par sa aiba relatii cordiale la Braila. Sigur, aici lipsesc un Basescu, un Orban si un Antonescu ori un Geoana sau un Nastase, astfel ca nu are cine sa puna gaz pe vreo palalaie scapata de adversarii politici. Ceea ce e bine pina la un punct, pentru ca tendinta electorala din acest an este evitarea polemicilor declansate din motive puerile, care mai degraba au plictisit alegatorii decit le-au stirnit interesul.
Sigur ca toata lumea se intreaba acum ce va iesi bun pentru Braila din cooperarea PSD cu PD-L. Daca am sti ca aceasta alianta a fost aranjata de mai mult timp - de la aparitia primelor sondaje facute la inceput de campanie, sa presupunem - concluzia ar fi ca politicienii si-au pus mintea la contributie incercind sa impuste doi iepuri. Oricare dintre cele doua partide ar cistiga alegerile parlamentare din toamna, Braila ar avea un atu din partea unuia sau a celuilalt, avantaj care ramine de vazut cum va fi materializat. Probabil ca pesedistii nu vor aduce inapoi cartierul Siret de la galateni si nici pedelistii nu vor abate vreo autostrada pe malul Dunarii, dar exista 1001 de alte lucruri cu care administratia a ramas datoare in oras si in judet. Pina la alegerile din toamna, conducerea innoita in proportie de 85% va trebui sa arate cite ceva brailenilor, facind abstractie de vacanta care bate (si) la usile institutiilor publice. Chiar daca in mediul politic umbla vorba ca, in mare parte, jocurile sint facute si ca se stie cine pe cine va concura cu succes in circumscriptiile schitate deja, mentinerea inertiei in administratia locala va avea repercusiuni din alt punct de vedere: un absenteism si mai mare la viitoarele alegeri ne poate costa un mandat de parlamentar, redistribuit vreunui judet mai harnic, in conditiile in care numarul alesilor a fost deja redus prin legea votului uninominal. Un numar mai mic de parlamentari braileni la Bucuresti ar insemna o voce mai slaba si sanse mai putine de a impune interesele Brailei in programul legislativ si de investitii. Vom vedea in lunile care urmeaza, daca ne permitem riscul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro