Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Palatul visurilor invită copiii să-şi împlinească dorinţele

După o scurtă slujbă religioasă de binecuvântare a noului an şcolar, oficiată de preotul paroh Ionel Bujoi, a urat mult noroc în noul an inspectorul şcolar general Viorel Botea, reafirmându-şi sprijinul pentru activitatea Palatului Copiilor, în beneficiul elevilor brăileni. De asemenea, a dat din nou asigurări că nava Borcea va rămâne mereu a copiilor şi că nu va mai fi în pericol pentru că a trecut în administrarea Inspectoratului Şcolar. Inspectorul responsabil de domeniul arte, prof. Dorin Şipoş, a cărui activitate profesională a început în urmă cu 37 de ani la Palatul copiilor, pe atunci Palatul pionierilor, a îndemnat copiii să muncească din plăcere, iar profesorilor le-a recomandat răbdare şi să încerce să-i motiveze pe copii prin proiecte speciale şi concursuri naţionale. "Vrem să oferim tuturor copiilor şanse egale pentru dezvoltarea personală, pentru că sunt convins, în fiecare copil există un talent care nu aşteaptă decât să fie descoperit. Invităm copiii să-şi plămădească visele aici, să-şi pună în valoare talentele şi să capete curaj să participe la concursurile naţionale, pentru că Palatul copiilor are profesori de excepţie", a spus directorul Ghiţă Nedelcu.
A urmat apoi prezentarea fiecărui cerc, a profesorului coordonator, după care s-au întâlnit în clase profesori, elevi şi părinţi. La finalul festivităţii toţi copiii şi părinţii care au dorit s-au putut plimba pe Dunăre cu nava Borcea.
Cursurile de la Palatul copiilor sunt gratuite. Se pot înscrie copii de la grădiniţă până la cei aflaţi în ultimul an de liceu. Se pot frecventa cursurile de: limba engleză, limba franceză, electrochimie, informatică, ecologie, navomodele, aeromodele, muzică vocal-instrumentală, muzică tradiţională, desen-pictură, dans modern-balet, dans modern - gimnastică, muzică populară şi rock, dans popular, karturi, orientare turistică, ziaristică, teatru, şah, tenis de câmp. Copiii din Ianca au la dispoziţie cercuri de: navomodele, informatică şi karturi, iar cei de la Făurei un cerc de karturi.
Categorie articol: 

Comentarii