Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pacientii care nu gasesc medicamente in farmacii trebuie sa mearga la cele din spitale

Pentru programele nationale, bolnavii care nu gasesc medicamente in farmacii pot sa mearga la spitale, pentru ca acestea au contracte comerciale cu distribuitorii, carora le este frica sa intrerupa livrarile pentru ca pot sa plateasca penalitati, a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.
Dupa ce, de la 1 octombrie au fost eliminate plafoanele pentru medicamentele compensate si gratuite din farmacii, asa-zisa criza
a medicamentelor s-a dovedit a fi o simpla amenintare din partea distribuitorilor, care doresc doar sa mareasca preturile. Desi distribuitorii au anuntat ca a fost stopata aprovizionarea spitalelor si farmaciilor, cea mai mare parte a medicamentelor, in special cele compensate, s-au putut gasi in majoritatea unitatilor sanitare. De fapt, ultima runda de negocieri dintre ministerul Sanatatii si producatorii de medicamente a impacat pe toata lumea, aprobindu-se o noua metoda de calcul pentru preturile produselor importate. Aceasta metoda va fi valabila doar pina la sfirsitul acestui an si presupune ca pretul medicamentelor nu va creste, ba chiar va scadea, pentru citeva categorii. Mai mult decit atit, ministrul Nicolaescu a precizat ca nu va accepta introducerea unor plafoane pentru medicamente la medicii de familie, lucru propus de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sugerind acestei institutii sa gasesca alte metode prin care sa urmareasca prescrierea si consumul de medicamente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii