Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pacient internat şi uitat în spital!

Un bărbat de 35 de ani din Ianca acuză medicii Spitalului Orăşenesc Făurei că l-au ţinut internat aproape o săptămână, timp în care nu a primit vizita niciunui cadru medical şi nici nu i s-au comunicat rezultatele analizelor recoltate. Marian Buturugă spune că a fost internat miercuri seara, iar până luni, când a făcut cerere de externare, niciun doctor nu l-a băgat în seamă. În plus, acesta susţine că din cauza condiţiilor mizere din unitatea spitalicească, s-a ales cu o conjunctivită de care se tratează în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.
"Miercuri seara, m-am simţit foarte rău. Aveam ameţeli, tuşeam şi mă durea foarte tare în gât. O rudă m-a dus imediat la spitalul din Făurei. Domnul doctor Cireaşă m-a internat, apoi am fost transferat la domnul doctor Borcea, nu ştiu cum sunt procedurile. Joi, mi s-a făcut radiografie la plămâni, examen EKG şi mi s-a luat sânge. Apoi, nu m-a mai băgat nimeni în seamă. Am primit o hârtie pe care erau scrise câteva medicamente, le-am cumpărat din banii mei", ne-a povestit Marian Buturugă. Acesta ne-a arătat atât "reţeta" scrisă pe un colţ de hârtie, care arăta mai degrabă a listă de cumpărături, cât şi bonurile fiscale de la farmacia de unde şi-a cumpărat pastilele. Paracetamol, ACC Plus, şi Dexamethasone (tratament injectabil pentru alergii, afecţiuni gastro-intestinale, infecţii, tulburări neurologice, afecţiuni respiratorii, boli dermatologice şi şoc - n.r.) erau câteva din medicamentele prescrise pe "reţetă".
Omul şi-a cerut externarea, pentru că nu mai suporta indiferenţa cadrelor medicale din spital. "Au trecut şase zile, timp în care nu m-a băgat nimeni în seamă! Duminică a fost de gardă doctorul Cireaşă, care din 24 de ore, a dormit 20. Nu a venit nici măcar în vizită la pacienţi. Luni dimineaţa, m-am dus şi am întrebat «Dar nu vine un doctor să mă consulte şi pe mine? Mi-aţi făcut nişte analize, nu mi se comunică şi mie rezultatele? Au ieşit bune?». La care mi s-a răspuns că nu e doctorul. Mi-am cerut externarea. Am aşteptat până la ora 12.00 şi nu a venit nimeni. Într-un final, a venit doctorul la mine că vrea să mă consulte. «De miercuri, tocmai astăzi v-aţi gândit să mă consultaţi? Am fost internat aici. De ce nu aţi venit?», l-am întrebat", a adăugat Buturugă.
Şi, totuşi, bărbatul a "primit" ceva de la spitalul din Făurei: o conjunctivită, pe care crede că a contactat-o din cauza condiţiilor mizere din unitatea medicală. "În timpul în care am fost internat am făcut conjunctivită. Am venit acum la Spitalul Judeţean să mă tratez, trebuie să mai vin şi mâine (azi - n.r.). Dacă mergeţi acolo, o să vedeţi condiţiile mizere. Baia este la comun, într-un colţ este chiuveta, apoi duşul şi toaleta. Uşa nu are nici măcar un mâner, nimic. Nu puteam să închid uşa. Putea intra oricine peste mine. Cât am stat internat, nu mi s-a schimbat un cearşaf măcar. Igrasie pe tavan, scobituri în perete, chiuveta murdară, nici nu vreau să-mi amintesc alte detalii...", ne-a povestit bărbatul despre condiţiile pe care le-a îndurat în spitalul din Făurei.
Redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" au încercat să obţină un punct de vedere şi din partea conducerii Spitalului Orăşenesc Făurei, numai că la numărul de fix afişat pe site-ul instituţiei nu răspunde nimeni, iar numărul de mobil este "blocat pentru apelurile de sosire". De altfel, redactorii noştri s-au mai confruntat cu această problemă şi în urmă cu câteva zile, când au vrut să întrebe managerul unităţii spitaliceşti de ce personalul nu are controlul medical periodic actualizat, aşa cum au constatat inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Vom reveni.

 
Categorie articol: 

Comentarii