Mergi la conţinutul principal

Pacienţii de la TBC nu vin cu medicamentele de acasă

 

Singurul spital din Brăila care reuşeşte să realizeze indicele de performanţă, să achite la timp toate obligaţiile financiare şi care nu cere pacienţilor să vină cu medicamente de acasă este cel de Pneumoftiziologie. Remarca a fost făcută de către secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Nicu Filote, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul unităţii medicale, cu scopul de a prezenta managerul care a câştigat concursul din data de 24 noiembrie, Ştefan Sânpetru, precum şi activitatea spitalului. "Este singurul spital dintre cele de sub administrarea CJ care, într-adevăr, se încadrează în cheltuielile financiare şi acordă asistenţă medicală de specialitate pe baza tuturor dotărilor pe care le are", a afirmat Nicu Filote. Managerul spitalului TBC a adăugat că niciun pacient nu a fost pus în situaţia de a-şi cumpăra medicamente pe perioada internării, nici măcar cele necesate altor afecţiuni decât cele tratate în unitatea medicală. "Noi am putut asigura medicamentele integral pe toată durata acestui an şi la ora aceasta nu-mi pun problema că se va întâmpla ca vreunul din pacienţii internaţi de noi să fie nevoit să-şi cumpere medicamente. Ba, mai mult, pot să vă spun că respectăm 100% acea obligaţie legală de-a asigura pacienţilor, pe perioada internării, toată medicaţia care ţine de alte afecţiuni decât cele care se tratează la noi în spital. Deci, intră bolnavi de diabet, cardiaci, cu probleme hepatice, noi asigurăm inclusiv această medicaţie", a precizat Ştefan Sînpetru.

În ceea ce priveşte situaţia financiară a unităţii, managerul a arătat că la data de 30 noiembrie, suma datoriilor către furnizori era de 200.000 lei, datorii în interiorul termenului de scadenţă. "Urmează să primim de la CJAS o sumă de 500.000 lei. În principiu contăm pe faptul că nu vom intra în 2011 cu sume datorate către furnizorii noştri", a adăugat Sînpetru. Unitatea a reuşit anul acesta să se încadreze şi în limita a 70% din buget pentru cheltuielile cu personalul, a cărui structură este destul de redusă, după cum a subliniat managerul. În opinia acestuia, ar trebui să se renunţe la blocările de posturi din sănătate, idee discutată şi cu secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, la întâlnirea de la Brăila a comisiei de Sănătate a Senatului. O altă problemă, semnalată şi senatorului Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de Sănătate, se referă la faptul că alocaţia de hrană nu a mai fost actualizată din 2008, astfel încât pacienţii de la pneumologie au alocată zilnic suma de 7 lei, iar bolnavii de la TBC - 13 lei pentru meniul zilnic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro