Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pătuțuri și cearșafuri, donații din partea Crucii Roșii pentru Maternitatea brăileană

* totul a făcut parte dintr-o campanie desfășurată la nivel național * donațiile pentru Brăila sunt în cuantum de aproape 14.000 lei

 

Spitalul Județean de Urgență Brăila a primit donații în valoare totală de 13.850 lei din partea filialei locale de Cruce Roșie, pentru secția Neonatologie care funcționează în corpul D sau Maternitate, așa cum mai este cunoscut. Donațiile au constat în șase pătuțuri pentru nou-născuți și 264 bucăți de cearșafuri, după cum ne-a precizat Floarea Focșa, directorul filialei de Cruce Roșie Brăila. Bunurile au ajuns încă de ieri dimineață în maternitate.

Demersul face parte din campania “Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, desfășurată la nivel național de Crucea Roșie România, cu sprijinul P&G și Profi. Astfel, au fost echipate 41 de maternități de stat din țară, cu peste 80 de pătuțuri noi și 7.600 lenjerii de pat, necesare pentru a oferi bebelușilor confortul de care au nevoie în primele zile de viață.

Campania s-a desfășurat în perioada iunie - septembrie 2017 în magazinele Profi. “Beneficiind de forța brandurilor Ariel, Lenor și Pampers, P&G a alocat resurse semnificative pentru a sprijini acest demers. O parte din valoarea vânzărilor cumulate prin comercializarea celor trei produse din toate magazinele Profi participante în campanie a fost direcționată către această cauză. Identificarea nevoilor imediate existente în cadrul maternităților de stat a fost făcută cu sprijinul Crucii Roșii Române, iar distribuția materialelor a demarat în decembrie”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Crucea Roșie.

“Maternitatea este locul în care cei mici iau contact pentru prima dată cu mediul extern, fiind un spațiu esențial atât pentru starea lor de bine, cât și a mamelor. Astfel, într-un efort colectiv, ne-am propus ca prin această inițiativă să transformăm mai multe secții de nou-născuți din țară într-un loc mai bine echipat, care răspunde nevoilor acestora. Ne bucurăm să fim alături de o inițiativă atât de frumoasă, care ne-a invitat, pe fiecare din noi, la un exercițiu de solidaritate”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii