Mergi la conţinutul principal

Păstrători de tradiţii la Gemenele

Sâmbătă, 31 octombrie, în localitatea brăileană Gemenele s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a festivalului-concurs interjudeţean de muzică populară şi obiceiuri tradiţionale "La porţile dorului".
De la primele ore ale dimineţii şi până la 10.00, când s-a dat startul competiţiei, la căminul cultural au poposit aproape 300 de concurenţi din sate ale judeţului nostru şi din judeţele limitrofe, care au făcut o adevărată paradă a portului popular din zonele pe care le reprezentau. În straie de sărbătoare au fost şi localnicii şi autorităţile satului, care au participat la festivalul aflat la cea de a IX-a ediţie, iar evenimentul a fost deschis cu un moment de reculegere pentru tinerii care şi-au pierdut viaţa într-un club bucureştean, în seara precedentă. După un maraton de cântece, jocuri populare şi obiceiuri tradiţionale, concurenţii celor nouă ansambluri folclorice participante au aşteptat cu nerăbdare deciziile juriului, iar premiile au răsplătit din plin eforturile depuse de copii. Astfel, ansamblul de dansuri "Trandafiraşul", din localitatea buzoiană Balta Albă, a obţinut Premiul pentru debut, Ansamblul "Rapsodia Vultureană" din localitatea Vulturul, judeţul Vrancea - Premiul pentru virtuozitate, iar grupul vocal "Bujorelul" din Balta Albă - Premiul pentru popularitate. Ansamblul folcloric "Spicul" din Siliştea, judeţul Brăila şi "Grâuşorul" din localitatea Gura Ialomiţei, judeţul Ialomiţa, au luat menţiuni, iar pe podium au urcat concurenţii de la ansamblul focloric "Cununiţa satului" din localitatea Lieşti, judeţul Galaţi, care au luat Premiul lll, Ansamblul "Dunărenii" din localitatea Chiscani -Premiul al ll-lea şi "Doiniţa Covurluiului" din Galaţi, care a obţinut Premiul l.
Marele Premiu şi Trofeul celei de a IX-a ediţii a festivalului-concurs interjudeţean de muzică populară şi obiceiuri tradiţionale "La porţile dorului" a fost câştigat de Ansamblul folcloric "Constantin Condruz" din Gemenele, pentru deosebita prestaţie a dansatorilor, a grupului folcloric, a soliştilor şi, nu în ultimul rând, a copiilor, care au păstrat obiceiul tradiţional, o frumoasă şezătoare în zonă de câmpie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro