Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Păi Simionescu este plătit, şi tot nu munceşte în folosul comunităţii!

Haideţi să vă spun, din start, o chestiune: nu am să plătesc amenda şi nici nu voi ieşi la muncă în folosul comunităţii. Şi asta nu pentru că sunt eu mai şmecher decât alţii, ci pentru că nu mi se pare corect. Accept să plătesc atunci când greşesc, dar nu sunt de acord să fiu luat de fraier de alţii.

În primul rând, amenda cu care am fost sancţionat de Poliţia Rutieră Brăila nu este justificată. Este vorba despre suma de 2,4 milioane de lei vechi. Motivul: cică am încălcat linia continuă. Bine, mă Garcea, stai jos şi fă biluţe în continuare! Am contestat amenda în instanţă, dar evident am făcut-o degeaba. Bănuiam că judecătorii îi vor crede pe poliţist, nu pe mine, dar am zis să parcurg şi această cale, să nu mă resemnez ca prostul.
În acest moment lucrurile stau aşa. Amenda a devenit executorie, iar eu sunt bun de plată. Şi taman când mă pregăteam cumva să achit amenda asta mizerabilă, citesc în Obiectivul de joi, 13 octombrie 2011, că domnul primar Simionescu mi-a pus gând rău mie şi altora ca mine, care nu am plătit amenzile primite şi nici nu putem fi executaţi în vreun fel pentru recuperarea debitului. Că mă va scoate el la muncă în folosul comunităţii, că mă va pune să vopsesc copacii, să dau cu mătura, eventual să îi car cu palmele şi fecalele lui Caruz de la ferma lui de porci. Că judecătorii vor da hotărâri în acest sens şi va fi vai şi-amar de mine. Bre, mai uşor, că fac urât când sunt ameninţat!
Sunt total de acord cu munca în folosul comunităţii (cum se întâmplă în toate ţările civilizate), dar eu zic că dl. primar Aurel Simionescu să fie primul care sparge gheaţa în această direcţie. Când am să îl văd pe dl. Simionescu că într-adevăr munceşte în folosul comunităţii care l-a ales (să îi aduc aminte de deszăpezirea de astă iarnă?), muncă pentru care, culmea, este şi plătit (nu doar obligat de instanţă, cum înţeleg că o să păţesc eu), atunci am să pun şi eu mâna pe lopată/mătură/bidinea, să îmi achit cumva greşelile făcute faţă de comunitate. Până atunci, să mă scuze dl. Simionescu, domnii judecători şi domnii poliţişti de la Poliţia Locală, eu am puţină treabă. Nu am timp şi nici chef să prestez muncă în folosul comunităţii. Iar dacă mă vor scoate cu japca pe stradă, nu va fi absolut nicio problemă. Voi ieşi negreşit la muncă, numai că voi mătura fix trei metri pătraţi de stradă în opt ore de muncă. Adică o s-o frec cu spor, căci legea nu prevede şi cât anume trebuie să prestez într-o zi de muncă în folosul comunităţii.
Categorie articol: 

Comentarii