Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Organizatia municipala a PNL Braila a fost desfiintata

Incepind de ieri, organizatia municipala a PNL Braila a fost desfiintata. Senatorul PNL Dan Sabau a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca decizia a fost luata de Comitetul Interimar al PNL Braila, la indicatiile primite de la nivel central si la solicitarea sa, avind in vedere scandalurile care au zguduit in ultimul an aceasta filiala a PNL. Totodata, senatorul Sabau a mai adaugat ca aceasta decizie reprezinta o premiera pentru PNL si ca se incadreaza in seria de masuri destinate combaterii insubordonarii din partid, luate la nivel national, alaturi de recenta suspendare din partid a lui Cristian Boureanu: "Din cele discutate in cadrul Delegatiei Permanente ce a avut loc pe data de 9 decembrie, s-a stabilit ca situatia din PNL Braila este unica pentru acest partid. Nicaieri in tara nu se mai intimpla ce se intimpla aici, si anume grave greseli si tendinte distructive ale anumitor membri de partid. Asa ca s-a decis dizolvarea organizatiei locale si reorganizarea ei "de la 0", pentru a nu mai avea problemele pe care le-am avut pina acum".

"Noii membri vor fi trecuti intr-un registru unic, asa cum nu s-a mai facut la PNL Braila de prin 1990"

Sabau a explicat ca, pentru reorganizarea filialei locale, a fost deja infiintat un Birou coordonator format din 7 membri si 4 secretari executivi, care se vor ocupa de reinscrierea celor care mai vor sa faca parte din partid, precum si de inscrierea noilor membri. La rindul sau, Marian Sirbu, unul dintre cei 7 coordonatori, a precizat ca acest nucleu va avea datoria sa primeasca si sa analizeze cererile de adeziune ale celor care doresc sa faca parte din partid: "Nucleul se va intruni de doua ori pe saptamina pentru a aproba sau respinge aceste cereri. Totodata, noii membri vor fi trecuti intr-un registru unic, asa cum nu s-a mai facut la PNL Braila de prin 1990. S-a stabilit deja si o cotizatie, de 10 lei RON pe luna pentru cei care au carte de munca si de 5 lei pentru elevi, studenti, someri sau alte categorii defavorizate. Urmeaza ca, in momentul in care sint indeplinite toate conditiile, sa se desfasoare si adunarea generala municipala. Din nucleu fac parte Lucian Tilea, Gheorghe Gore, Anca Vasiliu, Cristian Pricob, Sorin Constantin, Dan Budeica, Marian Sirbu, iar cei 4 secretari executivi sint Dan Lungu, Giana Patrascu, Florin Nicolae si Mihai Barbus".

"Dizolvarea a fost necesara tocmai pentru a nu se transforma PNL Braila in organizatie sindicala, asa cum doresc unii"

Totodata, senatorul Sabau a tinut sa precizeze ca la dizolvarea organizatiei municipale a PNL Braila a dus si atitudinea "aripii Cibu" de a ignora, in repetate rinduri, deciziile Comitetului Interimar, cele ale Biroului Judetean si ale Bucurestiului cu privire la organizarea alegerilor municipale, in conditiile in care inca nu exista un convocator statutar si legal: "Ei au fost instiintati ca nu se tin alegeri pe data de 4, ci pe data de 10, deoarece Bucurestiul nu terminase inca de analizat lista de nume trimisa pentru a completa propunerea de convocator pe care o aprobasera deja. Asadar, li se comunicase ca se vor tine alegeri pe data de 10, dar ei nu au bagat in seama nici decizia Comitetului Interimar, nici pe cea a Biroului Judetean, nici ceea ce li se comunicase de la Bucuresti, adica de a amina alegerile si de a le tine in conditii statutare. Asadar, Comitetul Interimar a invalidat acele alegeri. Oricum, indiferent de ce spun ei, la alegerile de acum doua saptamini, au participat indivizi care nu si-au trecut nr. si seria de buletin, care considerau ca daca lucreaza la anumite firme, legitimatia de serviciu tine loc si de legitimatie de partid. Ele au fost ilegale si in consecinta invalidate. Tocmai pentru a nu se transforma PNL Braila in organizatie sindicala, asa cum doresc unii".
Intrebat cum de brusc se arata deranjat de faptul ca nu exista un registru unic de inregistrare, in contextul in care ani la rind a permis ca organizatia sa functioneze in acest fel, senatorul Dan Sabau a declarat ca isi asuma raspunderea pentru acest lucru, dar ca acum e determinat sa indrepte situatia.

"Daca Cibu imi va solicita mie personal vreo recomandare, bineinteles ca ii voi da orice recomandari doreste dumnealui"

Mai mult, Sabau a estimat ca reinscrierile si inscrierile in PNL Braila se vor finaliza pina la data de 15 ianuarie, si ca, teoretic, la doua saptamini dupa ce va avea loc adunarea generala municipala vor avea loc si alegerile judetene. Referitor la acest lucru, Sabau a explicat ca, in contextul in care pentru a candida pentru presedintia organizatiei judetene doritorii trebuie sa aiba o anumita vechime, atunci pentru toti cei care se vor reinscrie si vor dori sa si candideze, va fi nevoie de derogari de la Biroul Permanent al PNL. Totodata, acesta a mai adaugat ca derogarile se fac la recomandarea secretariatului general al organizatiilor judetene. Pentru a fi mai explicit acesta l-a dat exemplu pe principalul sau contracandidat de pina acum, si anume primarul Cibu: "Eu, desi m-am reinscris in partid, nu o sa am nevoie de derogari, deoarece am o situatie speciala. In continuare sint presedintele interimar al PNL Braila. Daca domnul Cibu va dori insa sa candideze la alegeri, bineinteles ca nu il impiedica nimeni, dar asta va insemna ca intii sa se reinscrie, nu? Si apoi sa solicite o derogare, care in urma unei analize ii va fi acordata sau nu. Daca imi va solicita mie personal vreo recomandare, bineinteles ca ii voi da orice recomandari doreste dumnealui, nu am nici un motiv sa fac altfel...Dar trebuie sa demonstreze ca respecta principiile PNL si ca se aliniaza normelor si deciziilor acestui partid".

"Nu cred ca e o decizie sprijinita de Bucuresti, pentru ca Bucurestiul nu poate lua o decizie nestatutara"

Primarul Cibu nu crede insa nici macar o iota din cele anuntate de senatorul Sabau, calificind drept nestatutara decizia Comitetului Interimar. Mai mult, Cibu nu crede ca Bucurestiul a fost de acord, cu atit mai putin ca a recomandat dizolvarea organizatiei municipale a PNL Braila: "In statutul partidului nu se stabileste nicaieri dizolvarea unei organizatii. Nu e adevarat, nu cred ca e o decizie sprijinita de Bucuresti, pentru ca Bucurestiul nu poate lua o decizie nestatutara. Tot ce au hotarit ei nu poate fi aplicat. Dizolvarea ar insemna sa ii dai afara pe niste oameni care pina acum au platit o cotizatie si poate acum se supara si nu mai vor sa se reinscrie. E inimaginabil sa ii dai afara. E o idee absurda, iar daca cineva isi permite sa ia astfel de decizii, o sa plateasca. Asta e numai in mintea lor".
Nici consilierul municipal Petrica Popa, cel care a cistigat alegerile municipale care s-au tinut pe data de 4 decembrie, nu este de parere ca Bucurestiul a aprobat decizia Comitetului Interimar, considerind ca "aripa Sabau" incalca prin decizia luata orice lege a bunului simt: "Conducerea centrala a partidului nu a avut nici o legatura. Asta e o alta minciuna a lor. Ar face orice ca sa impiedice si alegerile judetene. Totusi, daca chiar este adevarat, va trebui sa ne sfatuim, sa vedem cum vom actiona in continuare". Uimitor insa, Petrica Popa nu a putut preciza daca, in conditiile in care nu este de acord cu decizia comitetului interimar, se considera in continuare presedintele organizatiei municipale a PNL Braila. Acesta ne-a declarat ca, de fapt, nici pina acum nu au fost depuse actele necesare la Biroul Permanent al PNL si la Secretariatul General, pentru validarea sau invalidarea alegerilor, asa ca, deocamdata, nu poate preciza daca este sau nu presedinte: "Vom depune actele in timp util si vom astepta decizia organelor de conducere centrale. Dar din punctul meu de vedere organizatie municipala exista si juridic si fizic". Intrebat ce anume inseamna "timp util", acesta nu a dorit sa ofere o data exacta pentru cind se vor depune actele la Bucuresti.
Asa ca, in acest moment, situatia din PNL Braila este cum nu se poate mai incurcata, nestiidu-se clar daca mai exista sau nu organizatie municipala, daca are sau nu un presedinte, daca alegerile au fost sau nu statutare. Din nefericire, reporterii nostri nu au putut contacta in cursul zilei de ieri nici unul dintre liderii PNL, de la nivel central, pentru a oferi o explicatie clara si oficiala asupra evenimentelor din PNL Braila. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii