Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ordonanţa privind referendumul a fost respinsă de plenul Senatului

Vicepreşedintele Senatului, democrat-liberalul Alexandru Pereş, a atras atenţia preşedintelui de şedinţă că în rândul senatorilor liberali a avut loc un vot dublu, unul dintre senatori votând şi pentru un coleg absent.
Intervenţia acestuia a fost urmată de cea a senatorului liberal Dan Radu Ruşanu care a afirmat că "un vot nu influenţează rezultatul votului", "chiar dacă ar fi aşa cum spun colegii de la PDL".
După această replică, senatorii PDL au anunţat că vor părăsi sala.
Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz, Camera Deputaţilor fiind decizională.
OUG 103/2009 privind organizarea referendumului nu a putut fi luni nici aprobată, nici respinsă de către senatori, pentru că niciuna dintre propuneri nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică, astfel că a fost reprogramată la vot.
Comisia juridică a Senatului a aprobat, pe 7 octombrie, un raport de respingere a OUG privind organizarea referendumului, membrii opoziţiei invocând existenţa unor elemente de neconsituţionalitate şi că scopul OUG ar fi de a "perturba procesul electoral".
Proiectul de respingere primit 6 voturi "pentru", din partea membrilor partidelor de opoziţie PSD, PNL şi UDMR, şi 3 voturi "împotrivă" din partea democrat-liberalilor membri ai Comisiei juridice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii