Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt incendii in numai doua zile

In primele doua zile ale saptaminii in curs, pompierii braileni s-au confruntat cu nu mai putin de opt incendii de vegetatie uscata. Luni, 21 iulie, Garda 4 Interventie Insuratei a actionat, intre orele 2.00 si 3.15, pentru stingerea focului care mistuia vegetatia de pe un teren viran din localitatea Braaganu. Au ars aproximativ 5 ha de vegetatie uscata. La ora 18.30, aceeasi subunitate, in cooperare cu pompierii civili din comuna Viziru, a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu de miriste, intre localitatile Insuratei si Viziru. Flacarile au fost stinse la 20.30, dupa ce apucasera sa faca scrum resturile vegetale de pe o suprafata de circa 25 ha. Tot luni, au fost interventii la incendii de vegetatie uscata si in municipiul Braila, pe Str. Caramidari, din Lacu Dulce, si la intrarea in comuna Chiscani, unde au ars 1.200 metri patrati, respectiv 50 mp de vegetatie uscata si 200 metri liniari de izolatie din carton asfaltat de la conducta de termoficare. La interventia de la Chiscani a actionat si Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al SC "Termoelectrica", Sectia "Electrocentrale" Braila.
Marti, 22 iulie, au fost lichidate incendii de vegetatie uscata in municipiul Braila, zona bazei sportive "Spartacus" - 100 mp - Soseau Baldovinesti, la intersectia cu Soseaua de Centura - 800 mp - intersectia dintre Sos. Focsani cu Soseaua de Centura - 50 mp - precum si in satul Maraloiu, unde a ars vegetatia uscata de pe 30 ha, fiind nevoie de interventia a trei autospeciale de pompieri.
Din cite se pare, cauza producerii acestor incendii a fost fumatul, respectiv aruncarea neglijenta a resturilor aprinse de tigara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii