Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opoziţia japoneză a depus o moţiune de neîncredere vizând guvernul

Opoziţia acuză guvernului lui Kan de reacţie lentă şi neadecvată la seismul devastator şi tsunamiul din 11 martie şi pentru criza nucleară de la centrala Fukushima.
Dezastrele s-au soldat cu moartea a peste 15.200 de persoane, în timp ce 8.500 sunt date dispărute în continuare, iar peste 102.000 au fost evacuate şi trăiesc încă în adăposturi, la peste două luni de la cutremur.
Centrala Fukushima a fost avariată de seism, iar substanţe radioactive se scurg în atmosferă, apă şi sol.
Kan a fost criticat şi în partidul său, iar fostul lider al formaţiunii, Ichiro Ozawa, ar fi sugerat că ar putea susţine moţiunea.
Predecesorul lui Kan, Yukio Hatoyama, s-a întâlnit marţi seară cu premierul şi i-a cerut să demisioneze de bună voie, scrie presa locală. Însă premierul, care a fost numit în funcţie în urmă cu aproape un an, ar fi respins această posibilitate.
Opoziţia are nevoie de susţinerea a peste 80 de membri din partidul de guvernare pentru ca moţiunea să fie aprobată. În cazul în care proiectul va trece, cabinetul va trebui fie să demisioneze, fie să dizolve camera inferioară a legislativului şi să convoace alegeri anticipate.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii