Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Operaţiunea «Drug Test» din weekend: 2 şoferi, suspecţi că ar fi consumat droguri

• în afara cazului de vineri seară, când primul şofer testat cu noile aparate ale IPJ Brăila a fost şi primul depistat “pozitiv” la două substanţe psihoactive, un alt şofer a fost dat de “gol” de “Drug Test” • aceştia au fost duşi la Galaţi pentru recoltarea de probe biologice, deoarece UPU Brăila are doar un test calitativ, care nu indică şi tipul de substanţe identificate

 

În weekendul care doar ce a trecut, poliţiştii rutieri au “inaugurat” cele două aparate pentru depistarea rapidă a drogurilor din organismul şoferilor. După cazul conducătorului auto testat, vineri seară, în prezenţa jurnaliştilor, un alt şofer a fost găsit “pozitiv” la consumul de substanţe interzise. Şi acesta din urmă a fost condus la spitalul din Galaţi pentru recoltarea de probe biologice, pentru certitudine.

Din păcate, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila nu este încă dotată cu truse speciale pentru aceste analize, ceea ce presupune ca echipajele de la Rutieră să facă naveta Brăila-Galaţi ori de câte ori aparatul recomandă analize de laborator în cazul şoferilor testaţi. Practic, timp de aproximativ două ore, acel echipaj rămâne indisponibil. Potrivit directorului medical al SJU Brăila, dr. Alina Neacşu, UPU are un test calitativ, dar care nu indică tipul de substanţe psihoactive. “Eu nu ştiu nimic deocamdată. O să discut cu medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe, ştiu că ei au un test calitativ pentru droguri, dar care nu spune şi tipul substanţei. Cred că asta ţine mai mult de Urgenţe, dar o să mă interesez”, ne-a declarat dr. Neacşu.

Revenind la acţiunea poliţiştilor rutieri din weekend, pe lângă cei doi conducători auto suspectaţi că ar fi consumat substanţe interzise, alţi doi au fost prinşi băuţi la volan. De vineri şi până duminică seară, au fost aplicate 13 amenzi în valoare totală de peste 7.000 lei.

Nici zilele lucrătoare ale săptămânii trecute nu s-au încheiat cu bine pentru mai mulţi şoferi. În urma acţiunii preventive derulată pe arterele din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, au fost reţinute 53 de permise de conducere auto. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, poliţiştii au retras 25 de certificate de înmatriculare, în perioada 15-21 iulie.

 
Categorie articol: 

Comentarii