Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ONU le transmite europenilor să-şi deschidă graniţele pentru imigranţi

Uniunea Europeană este în măsură să primească „un milion" de refugiaţi, a apreciat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Raad Al Hussein, relatează Agerpres. UE are „mijloacele de a acorda azil, pe un anumit număr de ani, la un milion de persoane refugiate din zone de conflict în Siria şi din alte părţi", a afirmat el în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului la Geneva, subliniind că aceşti imigranţi „nu sunt infractori". Aceasta nu ar reprezenta decât 0,2% din populaţia UE, în timp ce în Liban refugiaţii reprezintă 26% din populaţie, a precizat el.
Imigranţii, „indiferent dacă au sau nu viză, sunt oameni care au aceleaşi drepturi umane ca noi toţi aici", a afirmat Zeid în faţa a aproximativ 750 de participanţi la acest Consiliu. El a salutat, pe de altă parte, abordarea „mai globală" a UE în materie de imigraţie, dar a subliniat că ar dori „paşi mai îndrăzneţi".
Canadianul François Crépeau, raportor special al Naţiunilor Unite pentru drepturilor imigranţilor, a subliniat la rândul său eşecul politicilor represive în controlarea fluxului de imigranţi şi a comparat aceasta cu eşecul interzicerii alcoolului în SUA.
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat că trupurile neînsufleţite a 18 imigranţi din Africa Subsahariană, morţi de sete şi epuizare, au fost descoperite în deşertul din Niger. Din ianuarie şi până la sfârşitul lunii mai 2015, peste 100.000 de imigranţi au traversat Mediterana şi 1.865 s-au înecat, potrivit OIM.

 
Categorie articol: 

Comentarii