Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olimpicii intra la facultate fara examen de admitere

Unsprezece elevi braileni pot participa la admiterea fara examen in invatamintul superior. Acest fapt se datoreaza rezultatelor excelente obtinute la diverse olimpiade nationale.
Cei mai multi dintre olimpici provin de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci" si Liceul de Arta "Hariclea Darclee". De asemenea, cite un olimpic se gaseste si la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius", Grupul Scolar "Edmond Nicolau" si Grupul Scolar "Anghel Saligny".
Olimpicii de la "Murgoci" au imbogatit palmaresul colegiului cu inca patru distinctii la disciplinele sociologie, limbi straine si istorie. Corina Gazdoiu a reusit sa obtina Premiul I la Olimpiada Nationala de Istorie din acest an. Premiul III a fost adjudecat de elevele Diana Andreea Anghel, Olimpiada de Stiinte Umane, disciplina sociologie, Iuliana Mitrof, Olimpiada de Limba Franceza si Iuliana Oprea, Olimpiada de Limba Rusa.
La Liceul de Arta "Hariclea Darclee", elevii au adus premii in domeniul artei. In 2007, Robert Marian Caloian a cistigat Premiul III la Olimpiada de Interpretarea Instrumentelor, corzi grave - chitara, Cristina Mariana Cojocaru a obtinut Premiul II la Olimpiada de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artei, iar Rodica Teodorescu s-a intors acasa cu Premiul II la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artei. In ceea ce priveste anul 2008, aceiasi elevi de la Liceul de Arta s-au intrecut pe ei insisi, obtinind la Olimpiadele Nationale doua Premii I si un Premiu II.
Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" a obtinut Premiul II la Olimpiada de Franceza prin participarea elevei Mariana Chirpac. Alina Spinu, de la Liceul Pedagogic, "D. P. Perpessicius" a obtinut Premiul II la Olimpiada de Pedagogie, Natalia Tudor, de la Grupul Scolar "Edmond Nicolau" a cistigat Premiul III la Olimpiada de Tehnologii, tehnician in industria textila, iar Laurentiu Belciugan s-a clasat pe locul II la Olimpiada de Tehnologii, profil electric, tehnica de calcul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii