Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oficialii FIFA, obligaţi să returneze ceasurile de 25.000 dolari primite cadou la Cupa Mondială

Mai mulţi membri ai Comitetului Executiv al FIFA se numără printre cei 60 de oficiali din lumea fotbalului cărora li s-a cerut să returneze ceasurile în valoare de 25.000 dolari fiecare, pe care le-au primit drept cadou din partea Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), în timpul Cupei Mondiale 2014, informează Reuters.
Comisia de etică a FIFA a precizat, într-un comunicat, că respectivele cadouri contravin codului de etică al organizaţiei şi nu ar fi trebuit acceptate. Forul internaţional a adăugat, însă, că nu va deschide nicio procedură împotriva oficialilor care returnează ceasurile până la 24 octombrie.
"CBF nu ar fi trebuit să ofere ceasurile, iar cei care au primit pungile cu cadouri ar fi trebuit să le verifice imediat şi, atunci când au descoperit ceasurile, să le returneze sau să raporteze această situaţie", a precizat Comisia de etică într-un comunicat.
"În efortul de a rezolva această problemă cu promptitudine, camera de investigare (a comisiei de etică) nu va continua alte proceduri formale de etică împotriva oficialilor care returnează ceasurile Parmigiani primite din partea CBF până nu mai târziu de 24 octombrie 2014", se mai arată în comunicat.
Comisia de etică a precizat că CBF a distribuit 65 de pungi cu cadouri, fiecare conţinând câte un ceas Parmigiani, unui grup din care au făcut parte 28 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA, reprezentanţi ai celor 32 de selecţionate participante la Cupa Mondială şi reprezentanţi ai federaţiilor naţionale din America de Sud. Conform FIFA, Codul de Etică interzice cadourile cu o valoare mai mare decât "simbolică sau modică". Fifa.com menţionează că toate ceasurile înapoiate vor fi donate.

 
Categorie articol: 

Comentarii