Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Observatorii UE nu vor avea deocamdata acces in zona-tampon din jurul Osetiei de Sud

Armata rusa a anuntat ca observatorii UE nu vor avea deocamdata acces la zona de securitate din jurul regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud, relateaza Reuters.
"De miine, reprezentantii Uniunii Europene vor incepe monitorizarea pina la granitele sudice ale zonei de securitate", a declarat Vitali Manusko, directorul centrului de presa al fortelor ruse de mentinere de pacii din jurul Osetiei de Sud.
In baza acordului de incetare a focului mediat de Franta, trupele ruse urmeaza sa se retraga pina la zece octombrie din zona-tampon instituita in jurul Osetiei de Sud unde vor fi ulterior detasati observatorii UE.
Manusko a adaugat ca oficialii rusi si cei europeni, reuniti, marti, in satul georgian Karaleti, urmeaza sa finalizeze un acord tehnic si logistic care ar permite observatorilor UE sa patrunda in zona de securitate incepind cu ziua de miercuri.
Un oficial european de rang inalt a declarat, luni, ca cei peste 300 de observatori UE si personal de sprijin se afla deja in Georgia si vor demara misiunea lor in dimineata zilei de 1 octombrie.
Politia georgiana va patrunde, de asemenea, in zona de securitate imediat dupa retragerea trupelor ruse.
Inaltul Reprezenant UE pentru Politica Externa, Javier Solana, urmeaza sa efectueze, marti, o vizita in Georgia pentru a marca debutul misiunii observatorilor UE, avind, de asemenea, programata o intilnire cu presedintele georgian Mihail Saakasvili.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii