Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oaspetii au predat lectia contraatacului

Dintre toate echipele care au promovat in ultimii ani in cel de al treilea esalon fotbalistic al tarii, AS Viitorul Insuratei este de departe cea mai valoroasa. Chiar daca multi "cunoscatori" ai fenomenului fotbalistic nu-i acordau nici o sansa formatiei promovate de Marian Stavarache de a se mentine in acest esalon, gruparea din Insuratei da dovada de mult profesionalism. AS Viitorul a detinut si fotoliul de lidera intr-o serie foarte puternica si se mentine in apropierea podiumului.
Pe linga faptul ca are un presedinte pus pe fapte mari, Paul Alexandru, ajutorul substantial al primariei locale, echipa din Insuratei a mai dat o lovitura de imagine. De saptamina trecuta l-a instalat ca director tehnic pe Sandu Minciu, fostul mare jucator al Daciei, iar antrenor principal pe Dan Asandei. Cu aceasta noua formula tehnica AS Viitorul a obtinut un important succes in etapa a sasea la Callatis Mangalia.
Cu un lot de jucatori experimentati, fratii Cogali, St. Petcu, Negrean sau Barbu ex-divizionara B Callatis a dominat teritorial, dar steril, in timp ce marile ocazii au apartinut oaspetilor. Dobre a ratat deschiderea scorului in minutul 10, desi a fost servit ideal in careu de Vioreanu si dupa un interval de 17 minute, tot pe contraatac, AS Viitorul a modificat pentru prima data tabela. Dobre a patruns in careu, iar in momentul sutului a fost agatat de Panescu astfel ca oaspetii au primit o lovitura de la 11 metri, iar Vioreanu l-a lasat spectator pe portarul Avram.
Cu cinci minute inainte de finalul partidei, unul dintre juniorii oaspetilor, Vicol, a primit o pasa de la Vioreanu si cu singe rece a lobat mingea peste Avram iesit in intimpinare, majorind astfel diferenta in favoarea oaspetilor, min. 40: 0-2.

Portarul oaspetilor, Stoica, a parat un penalty

Repriza secunda a inceput cu o dominare sufocanta a gazdelor care dupa numai 11 minute au obtinut un penalty, Pislaru l-a faultat in suprafata de pedeapsa pe Enis Cogali, Panescu a sutat plasat insa portarul din Insuratei a intuit coltul si a parat mingea.
In replica, in minutul 60 oaspetii au mai dat o lectie a ceea ce inseamna cartea contraatacului si tabela s-a modificat pentru a treia si ultima oara in acest meci. Clim a facut o cursa pe partea stinga, a centrat in fata portii, iar Vicol a indeplinit o simpla formalitate.
Callatis a fortat golul de onoare insa oaspetii s-au aparat grupat, iar Stoica a prins toate mingile sutate pe spatiul portii sale, astfel ca AS Viitorul a obtinut o victorie de palmares si trei puncte foarte importante la adevar care au urcat-o pe pozitia a sasea la doar un punct de podium.
"Cind cistigi la un asemenea scor toata echipa trebuie evidentiata insa eu consider ca portarul nostru s-a evidentiat in mod deosebit prin faptul ca a aparat un penalty care poate ar fi relansat meciul. Avem un moral bun acum si vom merge increzatori la Ulmu in etapa urmatoare", a declarat, la finalul partidei, Paul Alexandru, presedintele gruparii din Insuratei.

AS Viitorul: Stoica - Stanciu (min. 85: Buciumeanu), Bogdan, R. Nicolaie, Pislaru - Paraschiv (min. 87: Boros), Vioreanu, Bratosin, Vicol (min. 80: Dima) - Dobre (min. 73: Oprea), Clim
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii