Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O victorie de moral pentru ceea ce va urma

La conferinţa de presă de la finalul turneului, profesorul Ioan Băban era relaxat şi bucuros după evoluţiile în creştere ale elevelor sale.
"Sigur, este o victorie de moral pentru ceea ce va urma, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, mai avem foarte mult de muncă. Le felicit însă pe jucătoare pentru această nouă abordare a partidelor, avem deja o creştere valorică faţă de campania de la Bacău. După cum aţi putut observa, am trecut la un sistem agresiv în apărare, unde am recuperat multe mingi, apoi am declanşat contraatacuri fructificate de Crăciun, Brot şi Lobach. Publicul a fost minunat, le mulţumim tururor pentru încurajări şi sperăm ca brăilenii să fie alături de echipă şi în partidele oficiale", a punctat profesorul Ioan Băban.
Pentru HC Dunărea urmează alte două turnee, la Baia Mare şi la Ploieşti.

Aprecieri pozitive din partea tehnicienilor prezenţi la Brăila

Cupa "Dunărea - 75 de ani ai handbalului românesc" a adunat în Sala Polivalentă în jur de 500 de fani ai handbalului, la fiecare partidă disputată de gazdele turneului. A fost primul contact al brăilenilor cu noua HC Dunărea, iar concluziile trase de fiecare suporter la finele competiţiei au fost îmbucurătoare: Brăila va avea din nou o formaţie care să se bată cu şanse reale la cupele europene. Şi asta în condiţiile în care următorul sezon competiţional va fi unul extrem de dificil, pentru că, la finalul lui, vor retrograda patru echipe.
Brăila a fost din nou la înălţime, lucru reliefat în declaraţiile lor de toţi tehnicienii prezenţi în week-end-ul trecut pe malul Dunării.
"HC Dunărea a câştigat pe merit turneul, a fost cea mai bună echipă şi încă de pe acum anticipez că va avea un cuvânt de spus şi în campionat. Urmează cel mai puternic sezon competiţional din ultimii 10 ani, pentru că retrogradează 4 echipe, iar lupta pentru cupele europene va fi la fel de acerbă ca şi cea pentru evitarea retrogradării", a menţionat Cornel Bădulescu, antrenorul echipei HCM Roman.
La rândul său, Gheorghe Ionescu, antrenorul echipei CSM Ploieşti, a punctat: "Am venit la Brăila să câştigăm, nu mă aşteptam să găsim deja o echipă gazdă atât de puternică şi omogenă. Am participat la primul turneu adevărat din perioada pregătirilor şi utilitatea lui se va vedea în timp, dar trebuie să subliniez faptul că HC Dunărea va avea un cuvânt greu de spus în viitorul sezon competiţional".
Categorie articol: 

Comentarii