Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O revenire în forţă a gripei aviare este posibilă din cauza unei tulpini modificate

Organizaţia a cerut planuri de intervenţie şi supraveghere în faţa virusului H5N1, ce a infectat 565 de persoane de când a apărut, în 2003. 331 de persoane au murit, potrivit dpa.
Virusul rămâne endemic în şase state - Bangladesh, China, Egipt, India, Indonezia şi Vietnam.
Din 2003, virusul a dus la eliminarea a peste 400 de milioane de păsări şi a provocat pagube de 20 de miliarde de dolari, înainte de a fi eliminat din majoritatea celor 63 de ţări afectate.
Noua extindere geografică a virusului la păsări de curte şi păsări sălbatice s-a înregistrat în 2008, în asociere cu mişcarea păsărilor migratoare.
Migraţia păsărilor face ca virusul să parcurgă distanţe mari, iar în ultimii doi ani H5N1 a apărut la păsări de curte sau sălbatice în ţări fără acest virus. Zone afectate recent sunt în Israel, teritoriile palestiniene, Bulgaria, România, Nepal şi Mongolia.
Apariţia unei alte variante de virus în China şi Vietnam, care este imună la vaccinurile existente, provoacă îngrijorare, a spus organizaţia. Noua tulpină din Vietnam este cunoscută drept H5N1- 2.3.2.1., iar ţara se gândeşte la o nouă campanie de vaccinare pentru toamnă.
Categorie articol: 

Comentarii