Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor

Primăria Brăila organizează o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor, în colaborare cu Asociaţia Dog Rescue Romanian, în perioada 5 - 6 septembrie. Operaţiile vor fi efectuate de o echipă medicală asigurată de Asociaţia "Dog Rescue", în incinta Căminului Cultural din cartierul Chercea, de pe Str. Comuna din Paris, nr. 95, iar programul de lucru este între orele 9.00 - 20.00. Campania se adresează proprietarilor de câini de rasă comună, dar şi persoanelor care doresc să preia din stradă câini pe care să-i adopte în timpul evenimentului. Participanţii vor beneficia de sterilizarea, microciparea şi înregistrarea câinilor de rasă comună în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.
Pentru înscriere, doritorii se vor adresa la registratura Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală Brăila, pe Str. Mărăşeşti, nr. 39, sau la numerele de telefon 0239/611.682 şi 0756/044.400, până joi, 4 septembrie, orele 16.00. În zilele de 5 şi 6 septembrie se vor efectua înscrieri la punctul de sterilizare, sau la telefon 0756/044.400. Proprietarii de câini vor declara numele şi prenumele, adresa, telefonul, numărul câinilor pe care îi aduc la sterilizat.
Primăria precizează că orice persoană fizică sau juridică ce doreşte să susţină financiar sau material acţiunea este binevenită să facă acest lucru.
O campanie similară s-a derulat în municipiul Brăila în luna iulie a.c. Atunci au fost organizate mai multe puncte de sterilizare, însă participarea brăilenilor a fost destul de modestă, sterilizându-se în total, pe parcursul a cinci zile, doar 360 de exemplare canine.
Conform legii, la de 1 ianuarie 2015 toţi posesorii de câini de rasa comună sunt obligaţi sa-i sterilizeze, microcipeze şi înregistreze într-un registru special. Cei care nu se conformează riscă amenzi substanţiale. La cabinetele veterinare private, operaţiile de sterilizare a patrupedelor sunt destul de costisitoare, tarifele situându-se în jurul valorii de 100 lei. Acesta ar fi un motiv în plus pentru ca brăilenii să profite în număr cât mai mare de sterilizările gratuite organizate de Primărie în colaborare cu Asociaţia "Dog Rescue".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii