Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O macara a căzut peste sediul Ministerului Transporturilor

Macaraua a căzut peste clădire în jurul orei 7.10, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Macaraua, ale cărei contragreutăţi s-au rupt, a lovit şi un autoturism.

MTI va evalua pagubele cauzate de căderea macaralei, nefiind înregistrate avarii majore

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va realiza o evaluare a pagubelor cauzate de căderea macaralei şi va solicita beneficiarului lucrării să suporte contravaloarea reparaţiilor care trebuiesc făcute la clădirea ministerului, a declarat luni secretarul general din MTI, Radian Tufă.
"Se pare că incidentul a avut loc azi-dimineaţă, între orele 7.00-7.20. Este o macara care lucrează la o clădire de lângă sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi nu are nicio legătură cu ministerul. Se pare că nu sunt avarii importante, doar geamuri sparte, pentru că macaraua s-a sprijinit de clădirea ministerului. Structura de rezistenţă nu este afectată. Urmează să se facă cercetările de rigoare. Inspectoratul Teritorial de Muncă este în măsură să lămurească această problemă. Noi vom face o evaluare a pagubelor cauzate de căderea macaralei şi o să solicităm beneficiarului lucrării să suporte contravaloarea reparaţiilor care trebuiesc făcute la clădirea ministerului. Este undeva în spatele ministerului, deci nu afectează intrările în minister", a declarat pentru NewsIn Radian Tufă.
O macara a căzut, luni dimineaţă, peste sediul Ministerului Transporturilor din Capitală, incidentul nefiind urmat de victime, declară oficialii ISU Bucureşti.
Accidentul nu afectează traficul rutier în zonă, inspectorii de la ITM fiind la faţa locului şi, alături de poliţişti, fac primele cercetări, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.
Ciocan precizează că accidentul a avut loc după ce contragreutăţile macaralei au cedat, nefiind înregistrate victime. Macaraua lucra pe şantierul deshis pentru reabilitarea anexei pe care a căzut.
Constantin Bujor, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, a declarat, pentru NewsIn, că echipa trimisă în zonă va cerceta ce măsuri tehnice s-au luat la montarea macaralei, pentru că nu este normal să se rupă contragreutăţile.
Bujor a afirmat că urmeză să fie identificaţi antreprenorul şi subcontractorii lucrării, precum şi proprietarul macaralei şi dacă există avizele necesare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii