Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O grupare kurda anunta ca se afla la originea incendiilor de padure din Turcia

O grupare armata kurda a anuntat, miercuri, ca se afla la originea mai multor incendii care au devastat in ultimele zile sute de hectare de padure din mai multe regiuni ale Turciei, relateaza AFP.
Soimii Libertatii din Kurdistan (TAK) au dezvaluit, pe pagina de internet a gruparii, ca membrii sai au dat foc la padure in cel putin 17 zone pentru a protesta fata de "atitudinea fascista" a autoritatilor turce din sud-estul tarii, populata in majoritate de turci.
Gruparea, afiliata separatistilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anuntat ca va da foc si altor paduri.
TAK, care a promis ca va da o lovitura turismului turcesc, a revendicat deja in trecut mai multe atentate cu bomba soldate cu morti la Istanbul.
Turcia este afectata de la sfirsitul saptaminii trecute cu incendii de padure, in special in vestul si sudul tarii.
Cteva sute de recruti si pompieri asistati de zece elicoptere depuneau eforturi, miercuri, pentru a stinge un incendiu care a devastat deja mii de hectare de padure de conifere in regiunea Gokova, in sud-vestul tarii), in apropierea statiunii balneare Bodrum, amenintind locuitorii din zona.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii