Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O femeie doarme in strada de o luna de zile

La numai 41 de ani, Saftica Cojocaru a pierdut tot ceea ce a agonisit intr-o viata, ajungind sa doarma, de o luna de zile, in scarile blocurilor sau in parcul Monument.
Calvarul femeii a inceput in urma cu un an cind, dorind sa achite datoriile acumulate la intretinere si la plata utilitatilor (gaze, energie electrica etc.) sotul acesteia a luat aproape 200 milioane lei vechi de la un camatar, punind gaj apartamentul cu doua camere, in care locuiau cei doi, impreuna cu cei trei copii. Cum, la termenul scadent, barbatul nu reusise sa stringa suma ce trebuia sa o inapoieze camatarului, acesta din urma i-a scos apartamentul la vinzare.
Barbatul Safticai si-a abandonat familia, plecind la Bucuresti, uitind cu desavirsire de copii si de nevasta. Cele doua fiice ale femeii locuiesc la o familie din Brailita, care le tine din mila. Pe Saftica insa, nu vor sa o primeasca, fiindca aceasta nu are bani sa plateasca chirie. "Nu am lucrat niciodata. Am avut de crescut trei copii, iar barbatul meu mi-a spus sa stau acasa, sa am grija de copii si de casa", ne-a relatat femeia. Ea a povestit ca a incercat sa se angajeze la diverse firme, dar angajatorii, cind aud ca are 41 de ani, ii raspund ca este prea in virsta, pentru a mai fi angajata.
Contactata telefonic, Anisoara Satnoianu, directorul Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Braila, a declarat ca va fi demarata o ancheta sociala, in urma careia se vor lua masurile ce se impun, pentru a o ajuta pe Saftica sa depaseasca situatia de risc social in care se afla.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii