Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O femeie din Dudeşti a dormit două săptămâni cu soţul mort în casă

• bărbatul a murit din cauze medicale, în urmă cu ceva timp, însă soţia nu a anunţat autorităţile cu privire la decesul acestuia • duminică, o persoană care ajuta familia la treburile gospodăreşti a făcut macabra descoperire şi a anunţat poliţia • iniţial, localnicii au crezut că ar fi vorba despre o crimă, însă autopsia a exclus varianta morţii violente

 

Moartea unui bărbat, ţinută secretă de către soţia sa, a cutremurat locuitorii comunei Dudeşti. Ea, fost cadru medical, el, un om liniştit care şi-a văzut mereu de treaba lui, cam aşa i-au descris câţiva localnici. De aceea, dimineaţa de duminică a picat ca un trăznet în comunitate, din cauza prezenţei echipajelor de poliţie la poarta acestei familii. Bărbatul de 62 de ani a fost descoperit mort în casă, ba chiar în stare de putrefacţie, de către o persoană care ajuta la treburile gospodăreşti. Şocul a fost cu atât mai mare cu cât soţia celui găsit decedat nu a fost plecată deloc de acasă în ultimele săptămâni, localnicii bănuind că aceasta a ţinut secretă moartea bărbatului, în mod intenţionat. “Lumea spune că ea ar avea oarece probleme psihice. A lucrat la spital mai demult, acum nu cred că mai lucrează. Nu l-am mai văzut pe bărbatul ei de la Bobotează. Dacă o întrebai unde este soţul ei, îţi răspundea că nu e treaba ta. Un om de prin sat care-i ajuta la treabă în curte l-a descoperit mort. Îl trimisese ea să cumpere ceva de la magazin şi când s-a întors, omul a strigat la poartă, dar ea nu a răspuns. Aşa că a intrat în curte şi a deschis uşa casei. A simţit un miros puternic de putregai. Apoi a ieşit ea şi l-a dat afară. Omul s-a dus la poliţie pentru că şi-a dat seama că ceva nu e în regulă. A venit poliţia şi aşa a fost găsit mort soţul ei. Cine ştie cât mai avea de gând să-l ţină ascuns”, ne-a declarat o localnică.

Gândul multora dintre săteni a zburat la crimă, căci nu găseau o explicaţie logică la faptul că femeia a stat cu bărbatul mort în casă atâta timp, fără să sufle o vorbă. Însă nici anchetatorii, nici medicii legişti nu au confirmat această variantă, deoarece nu există niciun indiciu care să conducă spre această concluzie.

De la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila ni s-a transmis că un localnic din Dudeşti a sesizat, duminică dimineaţă, faptul că a găsit o persoană moartă în locuinţă. “Persoana găsită decedată avea 62 de ani şi era din localitatea Dudeşti. La prima vedere, nu prezenta urme de violenţă pe corp. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi se continuă cercetările sub coordonarea procurorului”, ne-a declarat subinsp. de poliţie Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Nici autopsia nu a scos la iveală vreun indiciu care să confirme bârfa crimei, ci, din contră, decesul a survenit ca urmare a problemelor medicale pe care le avea bărbatul. “Persoana respectivă este moartă de aproximativ două săptămâni şi se află în stare de putrefacţie avansată. Aceasta a făcut un infarct cu rupere de cord, era o pericardită urâtă, s-ar putea să fi avut şi TBC. E caşectic (caşexie - boală care se manifestă prin slăbirea întregului organism şi a tuturor funcţiilor de nutriţie, potrivit specialiştilor - n.r.). Nu am găsit semne de violenţă. Nu vorbim de crimă”, ne-a explicat dr. Gina Ilie, şefa Serviciului de Medicină Legală Brăila.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii