Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O călătorie cu autobuzul, tramvaiul sau microbuzul va fi 1,2 lei

Începând cu acest weekend, brăilenii vor plăti mai mult pentru transportul în comun, fie că este vorba despre serviciile asigurate de SC "Braicar", fie de către operatorii maxi-taxi. De la 1 noiembrie intră în vigoare hotărârea Consiliului Local Municipal, aprobată la finele lunii septembrie, prin care se stabileşte că noul preţ al unui bilet este de 1,2 lei, faţă de 1 leu în prezent. La şedinţa respectivă, consilierii au luat în discuţie solicitările repetate ale transportatorilor privaţi, dar şi ale "Braicar", care cereau insistent ajustarea preţului şi a tarifelor practicate. În raportul de specialitate se menţionează că cea mai mică majorare a solicitat "Braicar", doar 1,2 lei, în timp ce operatorii maxi-taxi au cerut aproape în cor adăugarea a 0,4 lei sau chiar 0,5 lei la preţul actual al unei călătorii. Printre motivele invocate de transportatori în susţinerea punctului de vedere, pe primul loc se află creşterea cheltuielilor cu asigurarea necesarului de combustibil şi energie dar şi la capitolul materiale şi piese de schimb. De asemenea, transportatorii în regim maxi-taxi au punctat că un alt motiv ar fi creşterea cheltuielilor cu salariile prin majorarea salariului minim, precum şi evoluţia dobânzilor la contractele de leasing încheiate pentru achiziţia de microbuze noi. În plus, toţi operatorii au subliniat că preţul rămăsese neschimbat de mai bine de 4 ani, ultima modificare de preţ având loc în august 2005, răstimp în care principalele elemente de cost au cunoscut evoluţii nefavorabile lor. De precizat este că din rândul operatorilor maxi-taxi, singura companie care a prezentat şi un calcul estimativ al tarifului a fost "TCF Imex", ceilalţi limitându-se doar la a face propuneri de majorare de la 1,2 până la 1,5 lei/călătorie, după o enunţare succintă a motivelor.

Într-un final, consilierii municipali au aprobat ajustarea cu doar 0,2 lei a preţului unui bilet cu autobuzul, tramvaiul sau maxi-taxi, explicând că, în condiţii de criză economică şi raportat la puterea de cumpărare a brăilenilor, este maximul ce poate fi acordat.

Iată care sunt noile tarife ce vor intra în vigoare peste doar câteva zile: pentru transportul pe bază de bilet preţul va fi 1,2 lei (1 leu în prezent), în timp ce un abonament pe toate liniile de tramvai ori pe toate liniile de autobuz, în oraş, va fi de 48 lei (36 lei în prezent). În cazul abonamentelor sociale pentru tramvai sau autobuz tariful va fi de 26 lei, pentru veterani, văduve de război sau revoluţionari tariful stabilit este 77 lei pentru toate liniile, iar pentru elevi de 30 lei (tramvai sau autobuz). Brăilenii care vor să cumpere abonamentul lunar ce le permite să circule atât cu autobuzul cât şi tramvaiul trebuie să ştie că noul tarif va fi de 96 lei faţă de 72 lei cât au plătit pentru luna octombrie. Pentru abonamentele săptămânale valabile pentru toate liniile tariful aprobat este 28 lei, cu 7 lei mai mult decât cel actual.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii