Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O brăileancă, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor

Ana Podgoreanu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Brăila, şi-a prezentat candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE).
Reprezentanta CJE Brăila a participat, în perioada 10 - 13 februarie 2016, la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor de la Oradea, unde s-a supus discuţiilor o listă cu problemele din învăţământ. La eveniment a participat şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.
Cu acest prilej, Ana Podgoreanu, preşedintele CJE Brăila, şi-a prezentat candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte a CNE în faţa a 140 de tineri, reprezentanţi ai tuturor elevilor din ţară. Tânăra brăileancă a reuşit să fie convingătoare, dovadă fiind faptul că unul dintre cele cinci posturi vacante de vicepreşedinte al CNE i-a revenit ei. De precizat că, în weekend, doar trei dintre aceste poziţii au fost ocupate. Pe lângă Ana Podgoreanu, au mai participat alţi şase reprezentanţi ai elevilor din judeţele Cluj, Maramureş, Mureş, Suceava, Vaslui şi Timiş. Ceilalţi doi "norocoşi" sunt Filip Lariu - preşedintele CJE Cluj şi Dragoş Chirilă, preşedinte CJE Timiş.
În cadrul Adunării, preşedintele CNE, Horia Oniţa, a ridicat problema statutului elevului, "acel cod al drepturilor şi obligaţiilor elevului, aşa cum prevede Legea 1, vorbim de asemenea despre decontul integral al navetei, despre problematica manualelor şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a, la fel pentru problema manualelor şcolare de clasa a III-a", a afirmat acesta.
Adunarea care s-a desfăşurat la Oradea a avut loc pentru a XIX-a oară. Tot cu acest prilej, Consiliul Naţional al Elevilor a marcat un deceniu de existenţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii