Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O brăileancă a introdus un telefon mobil în Penitenciarul Brăila

O brăileancă de 65 de ani a încercat să introducă un telefon mobil cu cartelă Prepay în Penitenciarul Brăila. Femeia venise să îşi viziteze un nepot, condamnat pentru furt, având telefonul mobil ascuns în buzunarul hainei. Deşi a declarat că nu are asupra sa obiecte interzise, în momentul trecerii prin punctul de control s-a descoperit altceva. Femeia este acum cercetată penal.
Astfel, în dimineaţa zilei de 9 mai, la ora 8.30, personalul de serviciu din cadrul Penitenciarului Brăila a sesizat la Poliţia Municipiului faptul că Serafina P., din municipiu, a venit în vizită la un deţinut şi a încercat să introducă în unitate un telefon mobil. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că femeia declarase anterior că nu are asupra sa bunuri interzise, însă, în momentul trecerii prin punctul de control, asupra ei a fost găsit un telefon mobil cu cartelă PrePay. Telefonul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar brăilencei i s-a întocmit dosar penal pentru introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar, conform Legii 275/2006, (modificată), privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
După cum ne-a precizat scms. Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila, femeia urma să beneficieze de vizită cu persoana privată de libertate T.N., condamnat la 3 ani şi 2 luni închisoare pentru furt calificat. În prealabil, vizitatoarea a fost informată cu privire la bunurile şi obiectele interzise ce nu pot fi introduse în penitenciar, conform legii, aceasta semnând de luare la cunoştinţă despre cele comunicate. "La controlul efectuat asupra persoanei vizitatoare, în buzunarul hainei a fost descoperit un telefon mobil. Au fost sesizate organele abilitate, care s-au deplasat la penitenciar în vederea cercetării incidentului produs", a precizat scms. Simona Kober. Dacă va fi găsită vinovată, brăileanca riscă să ajungă chiar în spatele gratiilor.
Legislaţia în vigoare prevede că "introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii