Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nuntă cu săbii la clanul Corbu

• nuntă în prima zi a săptămânii - chin pentru urechile multor cetăţeni din municipiu, invitaţi “dotaţi” cu arme albe şi distracţie stricată, de două ori, de Poliţie, cam acesta ar fi rezumatul evenimentului organizat de interlopul Stănel Corbu (Lăcătuş) • iniţial, oamenii legii au mers în cartierul Lacu Dulce, în urma unor sesizări primite de la cetăţeni privind sonorizarea extrem de puternică • “hăuiala” a putut fi auzită până în Obor, Hipodrom, Chercea şi Piaţa Concordiei • câteva ore mai târziu, un alt “ghinion” avea să lovească marea nuntă: mascaţii au găsit asupra unor invitaţi arme albe, de la cuţite până la macete • posesorii armelor tăioase erau din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov

 

Nuntă cu ghinion la interlopul Stănel Corbu din cartierul Lacu Dulce. Nişte “invitaţi-surpriză” au stricat distracţia petrecăreţilor, de două ori, la câteva ore distanţă. Vorbim, bineînţeles, de poliţişti care, deşi au pantaloni la dungă, cu siguranţă nu se aflau pe lista celor aşteptaţi la petrecere. Prima dată, şi-au făcut apariţia lucrătorii de la Ordine Publică. Aceştia nu s-au comportat deloc ca nişte “invitaţi” model, deoarece, în loc să dea dar, au luat bani, conform Legii 61/1991, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Ulterior, unii dintre adevăraţii invitaţi au avut de-a face, din nou, cu Poliţia, de data aceasta direct cu “mascaţii”, după ce au fost prinşi cu arme albe în maşină. Nu ştim dacă acestea din urmă erau “cadoul” pentru proaspeţii însurăţei, cert este că cele 8 cuţite, o macetă şi două cozi de topor se află acum depozitate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Aşa cum spuneam mai sus, primul ghinion a fost în cursul după amiezii. Zgomotele insuportabile ce păreau a fi un soi de muzică lăutărească au deranjat după amiaza de luni a multor brăileni. Mai mulţi oameni s-au plâns redactorilor “Obiectiv-Vocea Brăilei” că, în ziua menţionată, nu au avut parte de linişte. Mai precis, între orele 16.00 şi 19.00, în aproape tot municipiul au răsunat manelele provenite de la o petrecere organizată în Lacu Dulce. Hăuiala putea fi auzită, potrivit celor care ne-au scris, până în Obor, Piaţa Concordiei-Primărie, Republicii şi Chercea. Pentru că nu a mai putut suporta zgomotul, un cetăţean a sunat la Poliţie. “Supun atenţiei dumneavoastră marea problemă pe care o reprezintă amploarea nunţilor de romi care, în ultima perioadă, pur şi simplu terorizează cartiere întregi atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, prin «hergheliile» de decibeli ai muzicii cu specific. Nu se mai poate!!! Am sunat la Poliţie unde mi s-a spus că «Este o nuntă în derulare», iar de la Poliţia Locală mi s-a spus că nu au decât 2 echipaje, unul la asfaltare în Obor şi unul în centru, unde se toarnă un film. Citez: «Ce vreţi să fac, să merg eu acolo, să închid dispeceratul?!», zise agentul (...). Oare ce ne rămâne de făcut? Cine mai poate aplica sancţiuni la Legea 61/1991? Ştiu că pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice se pot folosi inclusiv jandarmii. (...) De astăzi dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.) şi până acum (luni, ora 18.50 - n.r.). Nunta este prin Lacu Dulce sau Chercea, dar jelania se percepe şi în cartiere Obor, Hipodrom şi str. Republicii, Dorobanţi etc.”, ne-a scris cetăţeanul respectiv, revoltat, pe bună dreptate, de gălăgia insuportabilă.

De la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila ni s-a transmis că, într-adevăr, există un apel la numărul 112, pentru a sesiza tulburarea liniştii publice, în cursul zilei de luni. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, au identificat “sursa de zgomot” şi au aplicat o amendă în valoare de 500 lei, conform Legii 61/1991, art. 2, alin. 25, pentru “tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”. De la Poliţia Locală ni s-a confirmat că a fost înregistrat un apel fix pentru acelaşi motiv, iar când echipajul a ajuns în zonă, cazul era deja preluat de Poliţia Naţională. Reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila ne-a comunicat că nu au fost primite apeluri de la cetăţeni pentru acest caz, însă oamenii pot suna în astfel de situaţii, deoarece jandarmii au competenţă şi pot interveni.

 

Deşi participau la o nuntă, invitaţii lui Corbu păreau pregătiţi de război

 

Al doilea semn de “ghinion” a venit în jurul orei 21.00. În urma unei acţiuni obişnuite a poliţiştilor brăileni, a fost descoperit un arsenal de arme albe în trei autoturisme care se deplasau pe Calea Călăraşilor. Astfel, trei dintre maşinile invitaţilor la marea nuntă din Lacu Dulce au fost oprite în trafic, pentru control. În autoturismele marca “Audi” şi “Mercedes”, în care se aflau, per total, 11 persoane, au fost găsite 8 cuţite, dintre care 6 rabatabile, o macetă şi două cozi de târnăcop. Părea că ocupanţii autoturismelor erau pregătiţi mai mult de război decât de o nuntă. Cei 11 ocupanţi ai autovehiculelor au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului pentru audieri. Urmează să se stabilească în urma cercetărilor cui aparţin exact armele albe. Potrivit unor surse bine informate, invitaţii opriţi în trafic au domiciliul în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

“Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Biroului Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au depistat în trei dintre autoturismele oprite în trafic, pe Calea Călăraşilor, mai multe obiecte periculoase (1 spray paralizant, 8 cuţite, dintre care 6 rabatabile, 1 macetă şi 2 cozi de târnăcop). Ocupanţii autoturismelor, cu vârste cuprinse între 27 şi 47 de ani, au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru continuarea verificărilor”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Obiectele găsite au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. În cauză au fost întocmite dosare penale pentru portul fără drept de obiecte periculoase.

În timpul descoperirii armelor albe în maşinile invitaţilor lui Corbu, poliţiştii desfăşurau acţiuni pe raza municipiului Brăila pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă. De asemenea, aceştia au acţionat şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun încălcând regulile de circulaţie. Per total, în urma activităţilor, au fost legitimate peste 150 de persoane şi oprite în trafic şi controlate 120 de autovehicule, 50 dintre şoferii acestora fiind testaţi cu aparatul etilotest.

Cât despre Stănel Corbu, cel considerat lider al grupării interlope din Lacu Dulce, vă reamintim că acesta îşi aşteaptă sentinţa finală la Curtea de Apel Galaţi, într-un dosar în care este acuzat de complicitate la tentativă de omor asupra lui Ionuţ Marin Vrînceanu, fost apropiat al grupării. În primă instanţă, Corbu a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Brăila, în luna iunie, la 5 ani şi 2 luni închisoare cu executare, însă atât inculpaţii, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila au formulat contestaţie. Astfel, cazul a ajuns pe masa instanţei superioare, iar termenul va avea loc chiar mâine, 3 octombrie.

 

Pentru nunţi, botezuri şi alte evenimente extrem de gălăgioase, sunaţi la 112

 

Petrecerile, nunţile, botezurile şi chiar înmormântările zgomotoase nu sunt o noutate pentru Brăila. Nu este pentru prima dată când muzica din Lacu Dulce ori din alte cartiere trezeşte un oraş întreg, deşi avem lege care interzice aşa ceva: Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. În astfel de situaţii pot interveni poliţiştii, jandarmii, poliţiştii locali şi chiar poliţiştii de frontieră când faptele se petrec în zona specifică de competenţă. Sesizările pot fi făcute la numărul 112 sau direct la dispeceratele instituţiilor, după cum urmează: Poliţia Brăila - 0239.606.100; Jandarmeria Brăila - 0239.617.112; Poliţia Locală - 0339.401.346, 0239.988 sau 0766.664.333.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii