Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numărul cazurilor noi de Covid a scăzut cu jumătate de milion în ultima săptămână, la nivel mondial

Numărul total al cazurilor noi de coroanvirus a scăzut săptămâna trecută la 2,7 milioane, cu aproximativ 500.000 mai puține în comparație cu săptămâna precedentă, a raportat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

 

Potrivit raportului OMS prezentat marți seară, la Geneva, această reducere de 16% a prelungit scăderea constantă care a început de la un vârf de circa 5 milioane de cazuri noi în prima săptămână completă din luna ianuarie, informează DPA, citată de Agerpres.

Săptămâna trecută, toate regiunile lumii au cunoscut o tendință descendentă, cu excepția Orientului Mijlociu. Cu toate acestea, cei 170.000 de pacienți noi din Orientul Mijlociu au fost depășiți numeric de cele 970.000 de cazuri noi în Europa și cele 1,3 milioane în Americi.

 

OMS: Mai puține decese din cauza Covid în întreaga lume

OMS a contabilizat săptămâna trecută 81.000 de decese asociate noului coronavirus în întreaga lume, o reducere de 10%.

Agenția sanitară a ONU a declarat că noile variante ale virusului, considerate mai contagioase, s-au răspândit în alte țări săptămâna trecută. Varianta consemnată pentru prima dată în Marea Britanie a ajuns în prezent în 94 de țări, mai scrie sursa citată. 

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a apreciat săptămâna aceasta într-un raport că această tulpină circulă deja în ''multe, dacă nu în toate'' țările din regiune. Așa-numita variantă din Africa de Sud este prezentă în 46 de țări, în timp ce varianta detectată în Brazilia și Japonia a fost identificată în 21 de țări.

În cea mai recentă evaluare de risc pentru Europa, ECDC a avertizat asupra ''transmisibilității crescute'' observate în cazul mutațiilor B.1.1.7 (detectată în Marea Britanie), B.1.351 (detectată în Africa de Sud) și P.1 (detectată în Brazilia), precum și a posibilității ca aceste variante să ''crească gravitatea bolii'' și să diminueze ''total sau parțial'' eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19 deja autorizate.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii