Mergi la conţinutul principal

Nu știi dacă vrei sa nu un Samsung Galaxy S22 Ultra? Te ajutăm să te hotărăști

Ești pe cale de a face o nouă achiziție și nu te-ai hotărât încă ce model de telefon îți dorești? Dacă Samsung Galaxy S22 Ultra este pe lista ta, te ajutăm să iei o decizie.

Știm cât de greu poate să fie să îți cumperi un nou telefon, așa că astăzi vorbim despre Galaxy S22 Ultra și îți prezentăm atât plusurile, cât și minusurile.

 

Trebuie să precizăm încă de la început că, din cauza crizei de componente care a avut loc în anul 2021, producătorul nu a lansat seria Galaxy Note și așa a apărut Samsung Galaxy S22 Ultra, care are pentru prima dată un stylus integrat în interiorul telefonului.

Care sunt punctele forte ale telefonului?

Camere foto

Experții sunt de părere că una dintre cele mai mari îmbunătățiri aduse de Samsung Galaxy S22 Ultra se referă la camerele foto, mai ales cea care are 108 de MP, un unghi larg și procesare AI.

Ce e special aici? Faptul că AI-ul și procesorul puternic contribuie la obținerea unor fotografii de cea mai bună calitate, telefonul detectând schimbările de lumină și îmbunătățind viteza de fotografiere. Astfel, fotografiile și videoclipurile devin mai clare și mai luminoase. Mai mult, telefonul are și capacitatea de a corecta tremuratul în video.

În practică asta înseamnă că vei face poze și videouri de calitate înaltă, inclusiv noaptea.

Camera selfie are 40 de MP, iar camerele telefoto și ultra-wide sunt și ele îmbunătățite.

Display și design

În ceea ce privește ecranul, are 6,8 inchi, mai mic decât al predecesorului Note 20, dar rezoluția și rata de împrospătare au rămas aceleași. Noutatea este aceea că S22 Ultra este dotat cu tehnologie Dynamic AMOLED 2x, care îmbunătățește substanțial luminozitatea și contrastul. Toate acestea se traduc în culori foarte bune, vii, ecranul având și filtru de lumină albastră.

Dacă ne referim la design, și aici găsim asemănări cu Note 20 (slotul pentru stylo și colțurile ascuțite), dar bineînțeles că observăm și aici evoluții: marginile laterale sunt rotunjite puțin. Pe față și pe spate este prevăzut cu Gorilla Glass VictusÂ, care  îl protejează de lovituri și șocuri, pe laterale are o ramă din Armor Aluminum și vine și cu certificare împotriva prafului și a apei. Cântărește 229 de grame și în ceea ce privește dimensiunile, are 163,3×77,9×8,9 mm.

Baterie

Tot în materie de plusuri este bateria telefonului Samsung Galaxy S22 Ultra, de 5.000 mAh. Se încarcă la 45 W, așa că bateria te poate ține în medie o zi, în funcție de cât de mult și pentru ce îl folosești.

Cât despre rapiditatea încărcării, avem 200% în 10 minute, 45% în 20 de minute, 88% în 45 și aproximtativ 60 de minute pentru 100%. Îl poți încărca și wireless, la 15W și prin încărcare inversă wireless, la 4,5W.

Penul

O altă noutate o reprezintă includerea Penului și faptul că are un slot încorporat în telefon, unde îl poți încărca sau păstra atunci când nu îl folosești. Mai mult, producătorul coreean a adus îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește latența acestuia, de la 9 milisecunde la doar 2,8, ceea ce înseamnă că e ca și când ai scrie cu stiloul pe hârtie.

Care sunt punctele slabe ale telefonului?

Samsung Galaxy S22 Ultra nu face parte din gama de telefoane ieftine, dimpotrivă, este unul dintre flagshipuri, așa că asta poate constitui un minus.

De asemenea, el vine dotat cu mai puțină memorie RAM decât modelul anterior și cu o baterie care durează mai puțin decât cea a lui S21 Ultra.

Tot la aspecte mai puțin plăcute putem să încadrăm și lipsa unei mufe pentru căști și a unui slot pentru un card microSD.

Ca o sumarizare, Samsung Galaxy S22 Ultra vine cu îmbunătățiri în zona foto, în ceea ce privește designul și display-ul, dar și încărcarea la 45W.

După cum observi, există cu mult mai multe plusuri decât minusuri, însă contează ce anume te interesează pe tine cu precădere la un telefon.

Analizează informațiile expuse și ia cea mai bună decizie pentru tine.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro