Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu s-a decis încă numele viitorului ministru al Fondurilor Europene

"Nume am discutat, nu am stabilit concret cine. Am discutat nişte variante, dar în coaliţie nu am decis încă", a declarat premierul Emil Boc, după o vizită efectuată împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pe şantierul noului sediu al Bibliotecii Naţionale.
Întrebat dacă are emoţii în perspectiva votului din Parlament pe noua structură a Guvernului, Boc a răspuns: "Eu sunt convins că avem majoritatea care să susţină guvernul în promovare acţiunilor sale viitoare. Nu am emoţii. Nu arătăm a doi oameni emotivi şi suntem preşedinţi de partid", a spus Boc referindu-se şi la liderul Uniunii, Kelemen Hunor.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că ministerul pentru fondurile europene va fi înfiinţat la toamnă, când îşi reia activitatea Parlamentul, iar el deja ştie cine va fi deţinătorul portofoliului, fiind un om "credibil la Bruxelles", convenit deja cu premierul.
Întrebat dacă noul minister pentru fonduri europene va mai fi înfiinţat, Traian Băsescu a răspuns că în mod "categoric" acesta va exista, fiind un obiectiv asumat în relaţia cu UE, însă nu a dorit iniţial să spună cine va deţine portofoliul. "N-are relevanţă numele, va stabili premierul, coaliţia, cine, dar structura se va crea", a spus şeful statului, precizând că trebuie să fie "un om credibil la Bruxelles".
Categorie articol: 

Comentarii