Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noua ofertă MFP pentru contribuabilii persoane fizice: plata impozitelor şi taxelor direct prin bănci

Contribuabilii au la dispoziţie un sistem simplificat pentru plata impozitelor şi taxelor, în relaţia cu bugetul general consolidat, dezvoltat de Ministerul Finanţelor Publice, în colaborare cu 3 instituţii de credit. Deja au fost perfectate detaliile şi a devenit operaţional din data de 18 august sistemul în cazul Băncii Comerciale Române. Luna viitoare urmează CEC şi Bancpost.
Aşa cum se arată într-un comunicat al MFP, sistemul se adresează persoanelor fizice care sunt clienţi ai unităţilor bancare colaboratoare ale ministerului şi este scutit de comisioane bancare. "Cetăţenii pot accesa serviciile acestui sistem prin internet banking sau la ghişeele băncilor, utilizând o aplicaţie pusă la dispoziţie de MFP, cu ajutorul căreia pot completa documentul de plată. Această aplicaţie va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor şi pe site-ul www.mfinante.ro. Prin intermediul acestui sistem simplificat cetăţenii pot obţine informaţii legate de tipul obligaţiilor de plată şi instituţiile publice beneficiare fără a mai fi necesar să cunoască toate detaliile legate de coduri IBAN ale conturilor de venituri bugetare sau coduri fiscale ale instituţiilor publice", se precizează în materialul de presă al Ministerului Finanţelor Publice.
Acest sistem oferă posibilitatea cetăţenilor de a plăti impozite şi taxe (de exemplu, impozitul pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport etc), inclusiv amenzi, către orice primărie, indiferent de judeţul în care aceasta este localizată.
Cele trei instituţii de credit vor oferi noile servicii pentru aproximativ 8 milioane de clienţi, persoane fizice.
Categorie articol: 

Comentarii