Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nou-nascut gasit mort printre gunoaie

Politistii de la Transporturi Feroviare au grea misiune. Ei cauta o femeie lehuza care si-a abandonat imediat dupa nastere copilul printre gunoaiele din zona depoului de locomotive al Garii Braila. Lista cu femeile gravide aflate in evidentele medicilor atit din Braila, cit si din Galati, care n-au nascut in sistemul medical, in mod controlat, este, insa, destul de lunga.
Dosarul este instrumentat de catre politisti de la Galati, fiindca ofiterii de la transporturi feroviare - in aria de competenta a carora a fost descoperit cadavrul copilului - au conducerea in orasul vecin. Inca nu se stie daca micutul, un baietel in greutate de trei kilograme, nascut normal, la termen, a venit viu pe lume sau nu. Medicii legisti suspecteaza ca acesta a respirat, insa nu exclud nici varianta ca micutul sa se fi nascut mort, tocmai fiindca unul dintre plaminii copilului prezinta urmele unei posibile pneumonii intrauterine.

Suspiciune: pruncucidere prin omisiune

Descoperirea macabra a fost facuta marti dimineata, de un gunoier. A fost anuntata Politia Transporturi Feroviare, care a format o echipa cu judiciaristi de la Galati si criminalisti de la Braila. "Copilul avea haine barbatesti infasurate pe el. Niste pantaloni ii erau pusi pe cap, iar elasticul era in jurul gitului. Gunoierul ne-a sesizat ca a vazut un colet alcatuit din haine din care iesea piciorul bebelusului. Copilul era in pozitie fetala (cu genunchii ridicati, asa cum sta in burta mamei). Alaturi erau placenta si alte urme de singe si lichid amniotic, semn ca femeia a nascut acolo, printre gunoaie, linga gardul de beton, intrind printr-o spartura in curtea depoului. Am intocmit un dosar de cercetare penala si am trimis oameni la maternitatile din Braila si Galati, sa intocmim liste cu toate femeile luate in evidenta ca fiind gravide, dar care n-au nascut in spitale, asistate. Lista este destul de lunga. De asemenea, monitorizam femeile care s-au prezentat la spital cu simptome ca ar fi nascut recent. Suspectam o pruncucidere", ne-a declarat comisar Laurentiu Budu, din cadrul Inspectoratului de Politie Transporturi Feroviare Galati, de care apartine si Biroul TF Braila.
Cadavrul micutului, un baietel nascut la termen, la noua luni, a fost transportat la Medicina Legala, in vederea efectuarii necropsiei. "Copilul nu prezenta urme de violenta pe corp. Nu avea cordonul ombilical taiat, iar alaturi era si placenta, ceea ce inseamna ca, imediat dupa expulzia fatului, mama a mai stat in locul respectiv 20 de minute, chiar jumatate de ora, pina a fost eliminata placenta, insa ea nu a fost ajutata sa nasca. De aceea, poate fi o pruncucidere prin omisiune", ne-a declarat dr. Aurelian Savu, medic legist in cadrul Serviciului de Medicina Legala Braila.

Alarma in doua judete

Ca exista posibilitatea ca bebelusul sa fi respirat - ne-a spus tot dr. Aurelian Savu, insa "inca nu se poate spune daca fatul a fost viabil (daca s-a nascut mort sau viu) la momentul nasterii fiindca la nivelul unuia dintre plamini am gasit niste urme care ar putea duce la ipoteza ca micutul a avut o pneumonie interstitiala intrauterina si ca s-a nascut mort. Am trimis probe la Histopatologie Bucuresti si imediat ce le vom primi vom afla daca pruncul s-a nascut viu sau mort", a mai spus Savu.
Rezultatele la asemenea probe vin, insa, in citeva saptamini. Cert este ca si Politia braileana a fost alertata sa contribuie la cercetarea acestui caz. Ofiterii si agentii de la TF Braila au cerut ajutorul colegilor lor de la Criminalistica si Judiciar pentru a o gasi pe femeia care a dat nastere copilului printre gunoaie si apoi s-a facut nevazuta.
Nu este exclus ca mama sa provina din rindul cersetorilor - judecind dupa calitatea hainelor gasite pe copil - iar judiciaristii braileni iau in calcul si aceasta varianta. Nici politistii galateni nu sint mai linistiti. Judiciaristii din Galati contribuie si ei la cercetari pentru intocmirea unui cerc de suspecti. Deocamdata, urmele gasite la fata locului sint relevante si, daca femeia a fost inregistrata ca gravida, exista mari sanse ca aceasta sa fie identificata in scurt timp. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii