Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi surse de finantare pentru IMM-uri

Exportatorii au primit un nou imbold pentru a-si sporti afacerile: noul produs de finantare "Export^", lansat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Este special creat pentru societatile care realizeaza export in proportie de peste 35% din cifra de afaceri in anul precedent finantarii sau la data acordarii finantarii. De asemenea, se adreseaza companiilor care permit atit finantarea necesara realizarii investitiilor, cit si finantarea capitalului de lucru aferent investitiei sau a capitalului de lucru pentru productia de export.
Valoarea maxima a finantarii este de un milion de euro (echivalent in lei), finantarea capitalului de lucru neputind insa depasi 35% din valoarea creditului de investitii.
Finantarea inevestitiilor se face pe o durata cuprinsa intre 2 si 5 ani, cu o dobinda maxima de 13% pe an.
In cazul in care utilizeaza sumele pentru capital de lucru necesar activitatii de investitii si pentru productia de export, durata finantarii va fi de un an. Pentru capital de lucru necesar productiei privind exportul cu ciclu lung de fabricatie, termenul se prelungeste pina la 3 ani. Utilizarea finantarii se poate face in una sau mai multe trageri, iar modalitatea de rambursare poate fi stabilita la cererea clientului, in rate lunare egale sau rate lunare descrescatoare. Pentru finantarea capitalului de lucru se poate opta si pentru rambursarea principalului la sfirsitul perioadei de finantare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii