Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi nu mai avem timp să pierdem vremea!

Pentru România, dar şi pentru întregul continent european, Summitul şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, care are loc astăzi, 9 mai 2019, la Sibiu, este un eveniment politic important, întrucât aici, în ţara noastră, liderii europeni vor lua decizii majore în legătură cu viitorul UE. După ce, la 1 ianuarie a. c., România a preluat, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE, dar şi în febra campaniei pentru apropiatele alegeri

pentru Parlamentul European, din 26 mai, Sibiul devine un fel de “buric” al Europei, în care 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi aproximativ 800 de jurnalişti vor participa la dezbaterile despre noua agendă a UE pentru perioada 2019-2024. Cum era şi firesc, participanţii la Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE vor fi întâmpinaţi la Primăria din Sibiu de preşedintele Klaus Iohannis, iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea, la care vor fi prezente personalităţi marcante ale politicii europene: preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Franţei -Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei- Angela Merkel, prim-ministrul Italiei- Giuseppe Conte, premierul Ungariei -Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei -Alexis Tsipras, premierul Olandei -Mark Rutte, premierul Poloniei -Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei- Sebastian Kurz sau prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov.

Pentru cel mai mare Summit UE organizat vreodată în Europa de Est, primul după BREXIT, la care se preconizează a se lua decizii importante, care vor marca viitorul cetăţenilor europeni, s-au făcut pregătiri intense în ultima perioadă şi au fost luate măsurile de siguranţă care se impun la astfel de întruniri.

O măsură de siguranţă şi de bun-simţ o reprezintă şi faptul că, de la Summitul şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană lipseşte semianalfabeta care conduce guvernul României. Cel puţin acum, când toată lumea este cu ochii pe noi, avem toate şansele să demonstrăm că nu suntem o ţară de proşti, condusă de un guvern de infractori, de penali şi de penabili.

Deşi “gurile rele” spun că premierul Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summitul UE de la Sibiu, spre disperarea sa şi a partidului de guvernământ, pentru a se evita eventualele gafe sau situaţii penibile, pe care “deşteapta” de la Videle le face la tot pasul, oficial, acest lucru este corect, pentru că fiecare stat are un singur reprezentant la acest eveniment, iar reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, nicidecum marioneta lui Liviu Dragnea.

De altfel, Preşedintele Klaus Iohannis a şi explicat de ce  Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summitul UE de la Sibiu: “Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui, în Consiliul European, şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm ... Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea”, a spun Iohannis, adăugând că “cine doreşte să participe la partea de distracţie este invitat la concert în Piaţa Mare, la liber”.

De Ziua Europei, Sibiul, care, în urmă cu 11 ani, a fost Capitala Culturală Europeană devine astăzi polul politicienilor care decid soarta cetăţenilor europeni pentru următorii ani. Iar pentru următorii ani, noi nu vrem să ne mai conducă nici semianalfabeţi, nici hoţi, nici marionetele unor infractori. Noi nu mai avem timp să pierdem vremea!
Categorie articol: 

Comentarii