Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nici cind ies pe primul loc, politicienii nu au incredere in sondaje

Politicienii braileni nu prea au incredere in sondajele de opinie. Acestia considera ca, in principiu, rezultatele depind de cel care le plateste si ca de aceia procentele vehiculate nu prea ar trebui sa fie luate ca atare. Reprezentantii clasei politice brailene au avut astfel pareri diferite si despre cel mai recent sondaj IMAS. Potrivit acestuia, presedintele Basescu se mentine in topul increderii electoratului, cu 57%. Seful statului este urmat de liderul PSD, Mircea Geoana - 29%, Corneliu Vadim Tudor - 25% si Calin Popescu Tariceanu cu - 24%. La partide, in frunte se mentine Alianta D.A., cu 46% din preferintele electoratului, urmata de PSD cu 21% si PRM cu 13%. Conform aceluiasi sondaj, in Parlament ar mai intra PNG - 8% si UDMR cu 7%. Sondajul mai releva faptul ca 23% dintre cei chestionati au declarat ca nu voteaza sau sint indecisi. Intrebati ce cred despre directia in care se indreapta Romania, jumatate au raspuns ca directia este gresita, in timp ce 43% considera ca lucrurile merg intr-o directie buna.

"Datele sondajelor nu arata de cele mai multe ori adevarul"

Liderul PD Braila, deputatul Horia Vasioiu, nu crede ca cifrele vehiculate ar fi reale, insa ne-a declarat ca s-ar bucura daca ar fi asa, in contextul in care sint favorabile Aliantei si PD in special. Acesta s-a aratat de parere ca, daca datele sondajului sint reale, atunci asta inseamna ca totusi romanii in general si brailenii in special inca mai cred intr-o Alianta care le va face vietile mai bune: "Dupa atitia ani de politica pot sa spun ca datele sondajelor nu arata de cele mai multe ori adevarul. Votul e cel care face acest lucru. Imi place totusi sa cred ca ar fi reale pentru ca ne plaseaza in frunte. Asta inseamna ca si brailenii cred ca o Alianta ar mai putea exista si aici. Dar eu am o mare problema. Atita timp cit in PNL majoritatea celor care au sustinut Alianta si au participat la formarea ei nu mai sint in partid, iar la conducere sint cei care au luptat impotriva ei, exista o mare problema, care trebuie rezolvata. Lucrurile nu stau bine nici la Bucuresti, nici la Braila. Trebuie sa isi rezolve ei problemele si apoi noi cu ei".

"Cred ca ar fi bine ca parlamentarii sa se voteze uninominal, deoarece brailenii nu stiu cine ii reprezinta la Bucuresti"

Presedintele organizatiei municipale a PNL, Petrica Popa, ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, aceste sondaje nu sint edificatoare si ca doar in 2007 se va afla in cine isi pun romanii increderea. Cu toate acestea, Popa s-a aratat de parere ca datele care pun Alianta pe primul loc ar trebui sa ii motiveze pe democratii si liberalii braileni sa faca un compromis si sa se inteleaga: "Nu cred ca vor avea loc alegeri anticipate. Nu mai e timp. Dar faptul ca in aceste sondaje Alianta si Basescu conduc ar trebui sa insemne ceva. Desi Alianta nu functioneaza la Braila, eu zic ca s-ar putea face un compromis. Cred ca pe data de 17 mai 2007, atunci cind vor avea loc alegerile pentru Parlamentul Europei, va avea loc un sondaj veridic. In ceea ce priveste judetul nostru, cred ca ar fi bine ca parlamentarii sa se voteze uninominal, deoarece brailenii nu stiu cine ii reprezinta la Bucuresti".

"Procentele depind de cine face sondajul"

La rindul sau, senatorul PSD Aurel Simionescu ne-a declarat ca, desi cifrele sint mai mult sau mai putin relevante, pina la urma este clar ca Basescu si Alianta se afla inca in topul preferintelor romanilor. Acestuia i se pare insa ciudat faptul ca, desi afirma ca tara se duce intr-o directie gresita, majoritatea romanilor continua sa mai acorde un vot de incredere actualului Guvern. "Stiti cum e - depinde de procente, care depind de cine face sondajul. Daca vezi mai multe sondaje observi ca ele sint un pic diferite. Oricum, se vede ca Alianta si Basescu sint inca preferate de romani. Desi nu le convine cum merg lucrurile oamenii zic: “ei, hai sa ii mai lasam, poate fac totusi ceva”. Dar cind e vorba strict despre situatia lor spun adevarul. Asta e mentalitatea romanilor. Si asta se aplica si in teritoriu. Mai mult, se vede ca PD a mai cistigat citeva puncte in ultimul timp. Dar oricum, la alegeri se va vedea clar ce preferinte vor avea romanii si brailenii".

"Faptul ca Alianta are 46% e un procent umflat"

In ceea ce il priveste, liderul PRM Braila, George Moisescu, considera ca PRM este total defavorizat de rezultatul acestui sondaj: "Basescu e in top deoarece stie sa isi faca publicitate. Apare peste tot. Dar cifrele vehiculate nu spun adevarul. Conform sondajelor noastre, PRM se afla la un 30%, iar Vadim la un 35%. La fel si la Braila. Ce ne ingrijoreaza insa e faptul ca un numar foarte mare de romani refuza sa voteze sau pur si simplu nu ii intereseaza. Asta ar trebui sa ii ingrijoreze pe toti politicienii. Asta e, de fapt, o palma pe obrazul actualei guvernari. Inseamna ca oamenii s-au saturat... uitati-va numai ce e la Braila. Faptul ca Alianta are 46% e un procent umflat, dupa parerea mea. Se va vedea in 2008 cine va conduce in topul preferintelor romanilor".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii