Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nepăsare la cote maxime! Femeie căzută la pământ, ignorată de cei cărora le-a cerut ajutorul

* vineri, o brăileancă a trecut prin momente de groază, după ce s-a împiedicat de o margine a unei rampe de invalizi, aflată pe trotuar, în faţa unui magazin * femeia a căzut în genunchi şi s-a rănit, însă susține că nimeni nu i-ar fi sărit în ajutor, nici măcar patronii cărora le aparține respectiva rampă  * victima a sunat la Ambulanță, primind îngrijiri medicale la faţa locului

 

 

 

 

O rampă de pe trotuar, pericol pentru trecători! Ziua de vineri, 10 iulie, a fost una cu ghinion pentru o femeie care se deplasa pe strada Mihai Bravu, venind de la un centru de fizioterapie. D-na Sârbu s-a trezit trântită la pământ, rănindu-se la genunchi, din cauza unei rampe pentru persoane cu handicap, din zona unui magazin de pe Mihai Bravu nr. 39, aşezată chiar pe trotuar. Victima căzută în genunchi nu a fost ajutată în vreun fel, deşi ea spune că de la magazin a ieşit proprietara şi i-ar fi spus că nu are ce să îi facă, apoi şi-a văzut de clienţii din magazin. Doamna rănită a sunat singură la ambulanţă, apoi chiar a intrat în incinta magazinului, deşi sângera la genunchi şi şchiopăta, pentru a face reclamaţie. Victima incidentului susţine că rampa de pe trotuar nu este amplasată legal. ”Am ieşit de la fizioterapie, de pe Mihai Bravu nr. 35, şi în dreptul imobilului de la nr. 39 m-am împiedicat de o treaptă exterioară, de un metru lăţime, care se află pe zona pietonală, este o terminaţie de la o rampă de invalizi. Am căzut în genunchi, m-am julit şi mi-a dat sângele, mi-am rupt pantalonii. Am rămas în postura aia, a ieşit proprietara de la magazinul de acolo, s-a uitat la mine şi a zis: ce să vă fac! A venit apoi un client şi a intrat în interior cu clientul şi m-a lăsat în stradă. Am reuşit cu greu să mă ridic şi şchiopătând am intrat în magazin. I-am zis: chiar mă lăsaţi aşa în stradă, chiar nu aveţi spirit civic, chiar aşa vă purtaţi cu o persoană care a suferit un accident!? A zis: dar ce să vă fac eu doamnă? Am cerut un caiet de reclamaţii, să fac o sesizare, a zis că nu are aşa ceva. Ar fi trebuit să aibă, nu este legal. I-am spus clar: aveţi aici o treaptă, pe trotuar, nu este legal. Cum să cad în mijlocul străzii din cauza acestei trepte de pe trotuar. M-am speriat, m-am lovit destul de rău, am chemat singură ambulanţa. Chiar aşa cu nepăsare, ignoranţă, m-a lăsat în mijlocul străzii. Nici nu ştiam la ce număr să sun direct la Serviciul de Ambulanţă, am vorbit cu o prietenă şi am apelat apoi numărul de urgenţă 112. Mi-a făcut legătura la ambulanţă, am spus ce am păţit şi au venit în zona unde mă aflam. Mi-au acordat îngrijire, m-au pansat şi au vrut să mă transporte la Unitatea de Primire Urgenţe, dar am refuzat transportul la spital, pe semnătura, îmi este teamă de acest virus Covid, nu m-am riscat să intru în spital”, ne-a declarat doamna respectivă.

Aceasta s-a aşezat pe trepte, în faţa bisericii Sf. Parascheva şi a spus că îşi aştepta soţul să vină să o ia. Victima incidentului susține că acea treaptă nu are ce căuta acolo pe trotuar, deoarece, prin felul în care a fost amenajată, este un pericol pentru pietoni.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii