Mergi la conţinutul principal

Negocieri aprinse la Spitalul Judeţean

De vinerea trecută, când în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean s-a decis să fie disponibilizaţi doar 150 de angajaţi de la Spitalul Judeţean, în loc de 416, cât era stabilit iniţial, şedinţele se ţin lanţ la unitatea spitalicească. Conducerea spitalului, împreună cu reprezentanţii sindicatului "Sanitas", trebuie să stabilească care vor fi cei 150 de angajaţi ce urmează a fi disponibilizaţi. În acest sens, s-a format o comisie paritară, care discută cu normativul în faţă, făcând calcule pe fiecare secţie, tocmai pentru ca deciziile finale să fie cele corecte. "Este clar că 150 de persoane vor fi redistribuite. Dar, deocamdată, până nu terminăm calculul, nu se ştie câţi sunt asistenţi, pentru că se calculează acum pe fiecare secţie, se stabilesc criteriile după care cei 150 vor fi nominalizaţi. Consider că pentru noi este oricum o reuşită, de la 416 să ajungem la 150, şi nu am de ce să nu salut initiaţiva conducerii spitalului de a se consulta cu noi. Comisia a calculat şi au rămas 150 de disponibilizări. Acum, câţi vor fi din fiecare categorie profesională nu putem spune decât după ce se închid aceste negocieri. Dar, oricum, este o reuşită de-a noastră. Dacă eram chemaţi de acum 2 luni, nu ajungeam până la procese, anulare de procese. Acum să vedem cum va hotărî comisia, pentru că sunt inevitabile disponilizările, dar noi suntem multumiţi că am ajuns de la 416 salariaţi la 150", a precizat Aurelia Chelariu, preşedintele Sindicatului Sanitas Brăila.

Sursa citată a mai precizat că sindicatul va lupta şi pentru recâştigarea procentului de 25% tăiat din salariile angajaţilor din sănătate, alături de colegii din întreaga ţară. La momentul actual, pe plan local, se strâng semnături de la toţi cei care doresc să îşi recupereze banii. Semnăturile strânse de sindicatele din toată ţara vor ajunge la Federaţia "Sanitas", care va da în judecată Ministerul Sănătăţii. "Pe 9 septembrie are loc Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas şi se va stabili data exactă când va fi dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi instituţiile sanitare. Aceşti bani au fost opriţi ilegal, noi nu suntem bugetari, noi vrem să arătăm că, într-adevăr, suntem personal contractual", a mai spus Aurelia Chelariu.

Totuşi, în ultimele zile, au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora asistentelor de la Unitatea de Primire Urgenţe Brăila ar urma să li se reţină încă 20% din salariul în afară de procentul de 25% aplicat tuturor bugetarilor. Liderul sindical susţine că aceste zvonuri nu sunt adevărate, mai ales că nu există nicio informare scrisă în acest sens, precizând că sporurile personalului medical sunt câştigate de-a lungul anilor şi nimeni nu le poate lua fără un ordin de ministru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro