Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neclaritati in transferul lui Drida la Steaua

Transferul jucatorului Adrian Drida de la Jiul la Steaua s-a facut in schimbul unui miliard de lei vechi (aproximativ 28.000 de euro), sustin surse din cadrul clubului din Petrosani, o suma mica fata de cea vehiculata in presa la data incheierii tranzactiei - 200.000 de euro.
Clubul AS Romvest Arad, care detine 25 la suta din cota de transfer a lui Drida, contesta trecerea jucatorului de la Jiul Petrosani la Steaua, realizata la inceputul lunii iunie. Intr-un act aditional al transferului lui Drida la Jiul, datat in 1 august 2005, se stipuleaza ca Romvest detine 25 de procente din cota jucatorului, iar Jiul se obliga sa instiinteze in scris si sa solicite acordul scris al clubului Romvest in cazul unui transfer. "Nu a fost respectat contractul. Am primit in banca un ordin de plata de la Jiul cu suma de 25.000 de RON (n.r. - 250 de milioane ROL), aproximativ 7.000 de euro, in care scrie “cota de transfer Adrian Drida”. Era datat 10 iulie. La negocieri nu am participat si nu ne-am dat acordul", a declarat Ioan Ienciu, presedintele gruparii aradene.
AS Romvest a notificat Liga Profesionista de Fotbal (LPF), Steaua, Jiul si a depus un memoriu la Federatia Romana de Fotbal (FRF).
In replica, oficialii Jiului sustin ca transferul lui Drida la Steaua este legal. "Transferul lui Drida la Steaua este cit se poate de legal. Ca la fiecare mostenire, se mai trezeste cite un nepot sa revendice ceva in plus. Sintem satui de atitea aberatii", a declarat secretarul clubului Jiul, Marian Spiru, dupa ce AS Romvest Arad a contestat transferul lui Drida de la Jiul la Steaua.
"Nu au decit sa depuna memoriu dupa memoriu, totul s-a facut legal", a precizat, la rindul sau, o sursa din cadrul clubului Jiul, care spune ca s-a incasat pe transferul lui Drida suma de aproximativ un miliard de lei vechi.
Presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a cheltuit 2,5 milioane de euro fara TVA pentru achizitionarea jucatorilor Bogdan Panait, Valentin Badea, Adrian Drida, Klemi Saban si Gigel Coman.
Categorie articol: 

Comentarii