Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nechita atacă din nou: Postul de director al Casei de Pensii ar fi rezervat pentru pesedistul Rândunică

• consilierul PNL Ovidiu Nechita a făcut o postare pe Facebook din care a lăsat să se înţeleagă că PSD-istul Adrian Rândunică ar urma să se înscrie şi să câştige concursul pentru funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii Brăila • în schimb, Rândunică susţine că nu a luat încă în calcul această variantă, pentru că doreşte să rămână secretar de stat în Ministerul Muncii, atâta timp cât are susţinerea Guvernului

 

Abia a apărut informaţia conform căreia postul de director al Casei de Pensii Brăila va fi scos la concurs, după retragerea lui Sorin Enache, şi deja au apărut speculaţii. Liberalul şi consilierul judeţean Ovidiu Nechita a făcut o postare pe pagina sa de Facebook, în care susţine că procedura pentru ocuparea funcţiei de director al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Brăila este una trucată. Acesta a bătut un apropo că actualul secretar de stat în Ministerul Muncii, social-democratul Marius Adrian Rândunică, ar urma să fie declarat “admis” la concurs şi, astfel, să devină noul director executiv al CJP. “Încă unul trucat! PSD cel mai bun regizor de concursuri! Marii experţi în «a se face că fac». Până şi «Rândunicile» ştiu asta!!!”, este postarea făcută de Nechita, vineri dimineaţă, pe reţeaua de socializare. Contactat telefonic, acesta ne-a declarat că “nu e vorba de Mama-Omida (aşa cum a fost poreclit de PSD-iştii brăileni, în trecut - n.r.), ci despre faptul că aceste concursuri sunt aranjate. Puteţi verifica celelalte concursuri despre care am vorbit la acea vreme şi o să vedeţi că pe cine am indicat că o să fie admis, acela a fost! Acum, nu vreau să dau nume pentru concursul la CJP, o să vedem cine va candida şi cine va câştiga!”.

Deşi nu a vrut să o spună cu subiect şi predicat, cel mai probabil Nechita ar face referire la Adrian Rândunică, membru PSD şi actual secretar de stat în Ministerul Muncii. Însă, Rândunică ne-a declarat că, deocamdată, nu a luat în calcul să se înscrie la acest concurs. “Eu momentan sunt secretar de stat şi vreau să-mi duc mandatul până la capăt. Zvonurile nu le comentez, pentru că le-am auzit şi eu, dar dacă sunt anumite răutăţi, prefer să nu răspund la ele. Cât timp sunt susţinut în Guvern o să-mi fac treaba, aşa cum mi-am făcut-o şi până acum. Mandatul se încheie printr-o decizie a primului ministru, când va fi cazul, nu ştiu. Se pare că nişte persoane ştiu mai multe decât mine cu ceea ce vreau să fac cu cariera mea profesională. N-am avut nicio discuţie cu nimeni despre acest concurs, dar nu vă ascund că am discutat cu domnul Sorin Enache pe acest subiect, l-am întrebat de ce a ales să demisioneze, iar dumnealui mi-a spus că vrea să se dedice mai mult carierei de profesor, iar eu nu pot decât să-i urez succes. Nu-i comentez decizia. Deocamdată, n-am luat în calcul acest lucru (de a se înscrie la concursul pentru postul de director executiv al CJP Brăila - n.r.)”, ne-a declarat Adrian Rândunică. Acel “deocamdată” din declaraţia sa dă de înţeles, totuşi, că acesta nu exclude complet posibilitatea de a candida pentru acest post.

La o primă vedere, dacă s-ar răzgândi şi s-ar înscrie la concurs, acesta s-ar încadra în condiţiile specifice: master sau studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice sau management şi o vechime de minimim 7 ani în specialitatea studiilor. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Muncii, Rândunică a urmat între anii 2006-2010, cursurile Facultăţii de Drept din Brăila, facultate care aparţine de Universitatea “Constantin Brâncoveanu” Piteşti, după care s-a înscris la master în 2011, la Universitatea “Danubius” din Galaţi. Aşadar, în 2013, a obţinut diploma de master în Drept şi administraţie publică europeană.

Cât despre vechimea de minimum 7 ani, Rândunică nu are de ce să-şi facă griji, deoarece primul loc de muncă l-a ocupat în 2007, la Primăria Municipiului, ca inspector sport şi turism, iar din 23 februarie 2017 este secretar de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.
Categorie articol: 

Comentarii